Kévin Vauquelin samen met vier landgenoten in top-10 Waalse Pijl: “Niveau Franse renners stijgt”
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 19:04

Kévin Vauquelin samen met vier landgenoten in top-10 Waalse Pijl: “Niveau Franse renners stijgt”

Stephen Williams leek onbedreigd naar de zege te sprinten in de Waalse Pijl, maar in de laatste meters van de Muur van Hoei kwam Kévin Vauquelin toch nog gevaarlijk dichtbij. De Fransman moest uiteindelijk echter genoegen nemen met de tweede plaats. “Het is een mooie uitslag”, zei Vauquelin in het flashinterview na afloop.

“Ik wachtte net iets te lang met mijn versnelling om nog te kunnen winnen”, aldus Vauquelin. “Ik zat ook nog een beetje met mijn versnellingen te prutsen omdat mijn vingers koud waren. Maar ik denk wel dat ik goed in de koers zat. In de voorlaatste ronde reageerde ik op een aanval op de voorlaatste passage van de Muur van Hoei. We besloten door te rijden. We waren op dit punt met vijf renners”, doelt hij op zichzelf, Richard Carapaz, Stephen Williams, Maxim Van Gils en Santiago Buitrago. In deze fase reed Søren Kragh Andersen nog alleen vooruit.

“We probeerden het, maar in de achtervolgende groep waren ze goed georganiseerd. Ze pakten ons terug en haalden vervolgens ook Kragh Andersen bij. Op de slotklim bleef ik in het wiel van Benoît Cosnefroy, omdat ik wist dat dit een veilige gok was. Maar misschien wachtte ik net wat te lang.”

Het was een gedenkwaardige editie van de Waalse Pijl. Door het slechte weer resulteerde de heuvelkoers, die normaalgesproken vaak op slot zit tot de laatste beklimming van de Muur van Hoei, in een slijtageslag. “De omstandigheden waren bijzonder, maar mentaal had ik me er al op voorbereid. Ik wist dat we kou en regen zouden krijgen.”

Vijf Fransen in de top-10
Niet alleen Vauquelin, maar ook Cosnefroy (vierde), Romain Grégoire (zevende), Dorian Godon (achtste) en Guillaume Martin (tiende) deden het goed op de Muur van Hoei. Vijf Fransen in de top-10, dus. “Het niveau van de Franse renners stijgt”, stelde Vauquelin. “We willen allemaal koersen winnen en trekken ons aan elkaar op. Het is een goede flow, waar we van moeten profiteren.”

Zelf is de 22-jarige renner ook weer sterker geworden, zegt hij. “Vooral door in de winter beter te trainen. Ik grijp elke kans en blijf mezelf ontdekken. Ik probeer alles mee te pakken, maar ben een vrij complete renner denk ik.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.