Lefevere wil uiterlijk half september sponsorcontracten getekend hebben
foto: Marcel Koch
zaterdag 26 augustus 2017 om 08:41

Lefevere wil uiterlijk half september sponsorcontracten getekend hebben

Quick-Step Floors heeft de voorbije weken niet stilgezeten op de transfermarkt. Er zijn veel contracten verlengd en meerdere renners aangetrokken, maar het is nog altijd niet publiek bekend hoe de ploeg voor volgend seizoen aan geld gaat komen. “Ik héb sponsors”, benadrukt ploegbaas Patrick Lefevere tegenover Het Nieuwsblad. “Alles is rond, maar op de één of andere manier raken de contracten niet getekend.”

Lefevere wil daar graag snel verandering in brengen. “Het is bijna ongelofelijk, ik heb het nooit eerder meegemaakt: bepalende mensen zijn in juli en augustus met vakantie. Het moet nu wel gaan gebeuren. Ten laatste half september wil ik dat alles getekend is.” Volgend seizoen rijden met Niki Terpstra en Fabio Jakobsen twee Nederlanders voor de Belgische formatie.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2017 09:36
Als iedereen een nieuw contract heeft, zal alles wel goed komen of Patje kan voor de rest van zijn leven schadevergoedingen afbetalen. Meeste interessante deel van het interview: Mas wordt de nieuwe Contador. No pressure boy, no pressure.
26 augustus 2017 09:43
Het zal toch wat zijn opeens geen quick stepp meer ...
zal wel/ hoop van niet
26 augustus 2017 09:57
Hij kan veel willen, maar hij zal toch de handtekeningen moeten hebben van
de sponsors.
Dat gaat hem privé veel geld kosten als dese niet tekenen, want hij heeft al
verschillende renners contracten laten tekenen.
En hij is al van mei aan het roepen dat het snel geregeld zal zijn.
26 augustus 2017 10:15
Hij houdt zijn renners toch niet aan het lijntje?
26 augustus 2017 10:16
@marehoek, de ploeg gaat sowieso nog 2 jaar door, gedekt door de centen van Bakala, alleen wil PL graag wat meer inbreng van sponsors om de ploeg gezond te houden. En als je denkt dat PL privé zal opdraaien wanneer er iets fout gaat ben je wel zeer naïef.
26 augustus 2017 11:02
Volledig artikel gelezen in het nieuwsblad.. De reden dat Kittel vertrekt is blijkbaar Gaviria. Hij is ongerust en wil geen concurrentie binnen het team. Geen stress. Hij denkt dat dat ook de reden was dat laatste jaar sunweb tegenviel (degenkolb)
26 augustus 2017 11:48
Quote van Lefevere:
Ten laatste half september wil ik dat alles getekend is.

... en anders?

Lijkt mij een logische vraag, maar die wordt door de interviewer niet gesteld. Ik denk dat Lefevere dit ultimatum stelt als drukmiddel, maar er geen consequenties aan kan/wil verbinden.
26 augustus 2017 13:52
Die ploeg blijft wel bestaan hoor. Een aantal renners hebben geloof ik laatst een contract verlengd tot en met 2020. Dan moet je wel vertrouwen hebben, en dat zal er wel zijn. De snelheid van deze sponsoren is dan misschien een ander verhaal maar over de zekerheid van de renners zal wel niet getwijfeld worden.
26 augustus 2017 14:33
Begrijp niet dat dit zolang aansleept, kon hij tijdens de Tour de sponsors al niet laten tekenen?
Of met zijn helicopter even langsvliegen?
26 augustus 2017 14:53
De rekeningen en contracten zijn simpelweg gedekt door de eigenaar van de ploeg, Bakala. Lefevere wil gewoon dat Bakala minder moet investeren, een gezond principe.
26 augustus 2017 18:08
Ik kan niet begrijpen dat Lefevre elk jaar zo'n moeite heeft om sponsors te vinden voor zijn ploeg. Als je één ploeg wilt sponsoren als groot bedrijf dan is het toch wel deze ploeg...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.