Lucinda Brand verrast met zege in Tabor, Sanne Cant zesde

Lucinda Brand verrast met zege in Tabor, Sanne Cant zesde

foto: Marcel Koch

zaterdag 17 november 2018 om 14:17

Lucinda Brand heeft op een overtuigende manier de Wereldbeker-cross in Tabor op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene veldrijden klampte de gehele koers aan in een groepje met daarin zes anderen en sloeg vervolgens in de laatste ronde toe. Nummers twee en drie Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi kwamen te laat. Sanne Cant zag haar kansen op winst in rook opgaan door een stuurfout in de laatste ronde. Zij eindigde uiteindelijk op de zesde plaats.

In het Tsjechische Tabor stond zaterdagmiddag de vierde manche in de wereldbeker op het programma. Leidster Marianne Vos was niet van de partij, dus waren de ogen gericht op onder andere wereldkampioene Cant en Europees kampioene Worst.

Aanvankelijk leken zij ook de cross te domineren. Al in de eerste rondes zetten de Europees kampioene en de wereldkampioene om de beurt druk. Echter, deze aanvallen zorgden niet voor een definitieve plooi. Wel wisten enkele vrouwen zich al vroeg af te scheiden van de rest van het pact. Cant, Worst, Arzuffi, Brand, Ellen van Loy, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado zaten aan de goede kant van de streep, al moesten Betsema, Alvarado en Brand zelfs bij tijd en wijle passen.

Het passen van Brand bleek in de laatste ronde schijn geweest te zijn. Meteen nam de Nederlandse de benen en moesten rensters als Alvardo en Betsema passen. Cant maakte een stuurfout en zag haar kansen op winst verdwijnen. Anderen kwamen op een klein gaatje te zitten. Voor Arzuffi, Van Loy en Worst bleek dit gaatje in het restant van de ronde te groot te zijn. In de laatste honderd meter kon de Dordtse renster van Sunweb vervolgens uitgebreid haar zege vieren.

Vos zag door de winst van Brand haar leidende positie in het klassement van de Wereldbeker niet in gevaar komen.

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 4, vrouwen: flag-cz Tabor (UCI-niveau: WB)
1. flag-nl Lucinda Brand (Sunweb) in 40m19s
2. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) +5s
3. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) +6s
4. flag-be Ellen Van Loy (Telenet Fidea-Lions) +7s
5. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) +7s
6. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus) +13s
7. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) +34s
8. flag-es Aida Nuno Palacio +48s
9. flag-cz Pavla Havlikova +48s
10. flag-cz Katerina Nash +49s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair