Marc de Maar: “Na laatste doortocht kon ik niet meer harder”
zaterdag 31 maart 2012 om 20:51

Marc de Maar: “Na laatste doortocht kon ik niet meer harder”

foto: Sirotti

Marc de Maar reed vandaag de gehele finale van de Volta Limburg Classic in de kopgroep. De kampioen van Curaçao eindigde uiteindelijk als vijfde in Eijsden. Bij de ploegbus blikte de renner van UnitedHealthcare Pro Cycling Team tevreden terug op de wedstrijd, WielerFlits was erbij.

Met nog vijftig kilometer te rijden opende De Maar zelf de finale. Op de beklimming bij Bergenhuizen geraakte hij weg met een klein groepje uit het peloton. “Rabobank probeerde de wedstrijd te controleren. Het was volle bak koersen om uit dat peloton te komen,” kijkt hij terug.

“Bij de laatste doortocht kon ik niet meer harder. We draaiden goed rond, alleen Pavel Brutt sloeg af en toe een beurt over, maar we geloofden niet meer in zijn kansen. Hij had immers de hele wedstrijd op kop gereden. In de laatste – korte (nvdr) – ronde was het gewoon volle bak gaan. Daar kwam weinig tactiek bij kijken.”

Voor De Maar breekt nu een periode aan met wedstrijden die beter op zijn lijf zijn geschreven. “Aanstaande woensdag start ik in de Scheldeprijs ter voorbereiding op de GP Pino Cerami van donderdag. Die koers pas beter bij mij.” Hij heeft zijn pijlen gericht op eind april. “Ik werk langzaam naar de Giro del Trentino toe. Daar wil ik top zijn.”

Na de korte etappekoers in Italië vertrek hij voor een periode naar Amerika. “In Amerika ga ik onder andere de Tour of Gila rijden. Dit soort wedstrijden zijn belangrijk voor de ploeg,” besluit De Maar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.