Marianne Vos: “Er is meer dan Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2024 om 10:44

Marianne Vos: “Er is meer dan Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen”

Marianne Vos is aan een zeer sterk voorjaar bezig. De Nederlandse won zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Dwars door Vlaanderen. Zondag is ze dan ook een van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. “Wij willen onze eigen sterke uitspelen”, vertelde Vos twee dagen voor de Ronde aan de verzamelde pers.  

“Ik voel me goed. Ik puurde vertrouwen uit mijn prestatie van woensdag”, opende Vos de persconferentie. “De Ronde is echter andere koek. Ik kom gezond nerveus aan de start. In de Vlaamse klassiekers kan alles. Je moet steeds alert zijn. Ik hoop mee te spelen in de finale en ga voor een goed resultaat. Ik ben weer helemaal fit na mijn operatie. Het is leuk om opnieuw volop mee te strijden voor de zege.”

Op voorhand lijken Lotte Kopecky en Vos de te kloppen vrouwen te zijn. Hoe kijkt de renster van Visma | Lease a Bike daar zelf naar? “Of ik goed genoeg ben om te winnen? Het is een van de mooiste koersen van het voorjaar. Er zijn verschillende favorieten. (…) Lotte is de laatste twee jaar heel dominant geweest. Dat zal zondag niet anders zijn. Zij is de te kloppen vrouw maar er is meer. Lidl-Trek komt ook met een goede ploeg aan de start. En wij willen ook onze sterkte uitspelen.”

Wat met Van Empel? 
Tot slot kwam ook nog Fem van Empel aan het woord. De jonge wereldkampioene veldrijden maakt haar debuut in de Ronde. “In Dwars door Vlaanderen ging het wel. Ik kijk uit naar zondag. Het wordt mijn eerste Ronde. Het parcours ligt me wel. Met Marianne trainde ik op Tenerife. We kennen elkaar al redelijk goed. Ik ga er zondag op het juiste moment moeten staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.