Materiaalpech in Dubai Tour frustreert Groenewegen
foto: LaPresse
vrijdag 9 februari 2018 om 09:14

Materiaalpech in Dubai Tour frustreert Groenewegen

Voor Dylan Groenewegen was de derde etappe van de Dubai Tour er één om snel te vergeten. De rappe man van LottoNL-Jumbo verloor de leiderstrui na een tijdstraf en beklaagde zich na de rit over zijn materiaalpech.

De Nederlands kampioen op de weg van 2016 kreeg gisteren in de rit naar Fujairah af te rekenen met een losgelopen crank. Achter de volgwagen probeerde hij vervolgens terug te keren in het peloton. Daarvoor kreeg hij een tijdstraf van twintig seconden.

Na het probleem met de crank moest vooral de mecanicien het ontgelden; zij zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van de fiets.

Kans weg
Na afloop schreef hij op Twitter zijn frustraties van zich af. Het was namelijk al de derde keer in twee dagen dat hij problemen met het materiaal had. “Opnieuw problemen met mijn fiets vandaag. Teruggekomen achter de auto en daardoor 20 seconden straf – en terecht”, meldde hij. Hij baalde “dat de kans om de Ronde van Dubai te winnen nu weg is”.

Groenewegen wil echter niet bij de pakken neerzitten en ziet nog kansen voor zichzelf in het Midden-Oosten. “Nu de knop om en alles op zaterdag voor een mooie sluiting hier in Dubai”, aldus de Nederlander.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2018 18:49
Net als Jules vraag ik me dan af of het idd onmogelijk is om -op dit soort terrein- het gat op eigen kracht te overbruggen. Dat men dit bijvoorbeeld doet om nog voor de dagzege mee te kunnen sprinten.
9 februari 2018 19:23
Loslopende cranck is idd een euvel dat gelijkstaat met een achterwiel scheef trappen omdat het niet goed vastzit.
Normaliter worden de bouten allemaal regelmatig gecontroleerd, geen reden om aan te nemen dat het nu niet gebeurd zou zijn.
We hebben te maken met professionals, de renners maar ook het begeleidingsteam!
9 februari 2018 19:25
Dat is volledig afhankelijk van het koersverloop. Met het koersverloop van gisteren zouden ze gewoon terug gekomen zijn, zie Bouhanni. Het is echter ook mogelijk dat het peloton een super hoog tempo was blijven rijden zolang Groenewegen nog niet aangesloten was. Kortom, het is niet te berekenen.
9 februari 2018 20:55
Het verschil met vroeger is dat we nu, met alle beschikbare media-kanalen,
veel te veel te weten komen en er lekker lang kunnen over doorzeuren... zoals nu bv ...;)
9 februari 2018 21:59
Amateuristisch gepruts bij TLJ, gewoon vergeten de crank goed aan te draaien.
Heeft niets met de belastbaarheid vd crank te maken. Inderdaad zeer frustrerend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.