Mathieu van der Poel rijdt wegwedstrijd EK Wielrennen
foto: Marcel Koch
maandag 2 juli 2018 om 19:01

Mathieu van der Poel rijdt wegwedstrijd EK Wielrennen

Mathieu van der Poel zal op 12 augustus deelnemen aan de wegwedstrijd van het EK Wielrennen. De KNWU maakte vandaag bekend dat bondscoach Thorwald Veneberg de kersverse Nederlandse kampioen heeft geselecteerd voor de Europese kampioenschappen in Glasgow.

“Begin vorige week heb ik contact gehad met Mathieu en zijn ploeg waarbij duidelijk werd dat hij graag wil starten in de wegwedstrijd in Glasgow. Het EK heeft dé primeur doordat Mathieu de eerste renner ooit is, die zowel op de weg uitkomt als op de mountainbike”, aldus Veneberg.

Vorige week maandag maakte de bond al de namen van de eerste zes renners bekend. De achtste naam wordt op een later moment bekendgemaakt. Sunweb levert geen renners terwijl LottoNL-Jumbo Jos van Emden enkel laat uitkomen op de tijdrit.

Tijdrit (8 augustus):
Jos van Emden

Wegwedstrijd (12 augustus):
Moreno Hofland
Koen de Kort
Sebastian Langeveld
Maurits Lammertink
Mathieu van der Poel
Oscar Riesebeek
Pieter Weening

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2018 23:21
wk selectie is onzin, we hebben heel veel klimmers
2 juli 2018 23:41
Nou laat hem ook nog eens goed laten klimmen..
3 juli 2018 00:25
Sommige mensen hier onderschatten Mathieu zijn explosiviteit, en zoals iemand gisteren zei: de man van de micro recuperatie.

Kijk even dit van 5 jaar geleden vanaf 50 seconden. Je hoeft geen raket geleerde te zijn om te weten dat Mathieu uitzonderlijk is.

Gaat ie EK winnen? Dat weet je natuurlijk nooit maar een goede kans maakt ie zeker.

https://youtu.be/Drhov0DgjBU
3 juli 2018 00:28
@huubi
We hebben veel klimmers, maar een eendagskoers is toch wat anders, ongeacht het parcours. Ik zou een selectie voor VDP niet eens zo gek vinden, als hij dat zelf wil tenminste.
3 juli 2018 00:48
Mvdp is gewoon een opkomende talent. Hij heeft het in zich om ook een grote ronde te winnen als hij zich er maar op toelegt. Wk en ek is nog te vroeg daarvoor moet je zeker nog 2 jaar wachten om ambities te hebben maar dat komt ook nog wel.
4 juli 2018 14:15
@Panter ... een opkomend talent is hij al een tijdje niet meer, zie zijn palmares http://www.wvcycling.com/nl/renner/20168/palmares/2015/ ... dat zijn 179!!! overwinningen . Hij is een wereldtopper die nog niet zo goed kan kiezen waar hij zijn focus op wil leggen en het tot nu allemaal op een extreem hoog niveau doet (MTB, Cyclocross en weg). Als hij mee doet met dit EK hoort hij gewoon bij de eerste 10 topfavorieten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.