Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix op druk voorjaarsprogramma Jasper Philipsen
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 februari 2023 om 07:55

Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix op druk voorjaarsprogramma Jasper Philipsen

Jasper Philipsen zal dit voorjaar twee monumenten rijden. De sprinter van Alpecin-Deceuninck begint zijn voorjaar in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne en staat daarna ook aan de start van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na het Openingsweekend kiest Philipsen voor het Italiaanse blok met Tirreno-Adriatico en ‘La Primavera’. Daarna keert de 24-jarige Vlaming terug naar eigen land, waar hij hoopt zijn eigen kansen te kunnen grijpen in de Classic Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.

De Ronde van Vlaanderen staat niet op het programma van Philipsen. Een paar dagen later mag hij namelijk sprinten in de Scheldeprijs, waarna hij ook nog Parijs-Roubaix zal betwisten.

Vorig seizoen behaalde Philipsen negen overwinningen, waaronder twee ritzeges in de Tour de France. In het klassieke voorjaar bleef hij toen zonder zeges, buiten ritzeges in de UAE Tour en de Ronde van Turkije.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.