Mollema: “Ga volgend jaar weer voor het podium in de Tour”
Foto: ASO
dinsdag 29 augustus 2017 om 08:57

Mollema: “Ga volgend jaar weer voor het podium in de Tour”

Het is inmiddels alweer zes weken geleden dat Bauke Mollema Nederland een Touretappe schonk. In Le Puy-en-Velay liet de 30-jarige klimmer zien de transitie van klassementsrenner naar rittenkaper succesvol te kunnen maken. Vanaf volgend jaar ligt de focus echter weer op het rijden van een klassement. “Ik wil op het podium van de Tour staan”, stelt de Groninger dan ook ambitieus in een interview met Velon.

De coureur van Trek-Segafredo was in 2016 al dichtbij het realiseren van die droom. Twee dagen voor het einde ging het echter toch nog mis. “Dat jaar had ik de benen om op het podium te eindigen. Ik hoop dan ook dat ik volgend jaar over minimaal dezelfde vorm beschik. Hét grote doel de komende jaren is om een keer op dat eindpodium te staan.”

Vooraleer de pijlen worden gericht op volgend jaar, staan er in de resterende maanden van het huidige wielerseizoen nog enkele belangrijke eendagswedstrijden op het programma. “De focus zal de komende maanden vooral liggen op de najaarsklassiekers, waaronder de Canadese klassiekers, de Ronde van Lombardije en het WK in Bergen. Ik zal mijn seizoen vervolgens afsluiten in de Tour de Guangxi.”

Voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen, hoopt Mollema op een helpende hand van moeder natuur. “Ik denk niet dat ik een kans maak op de overwinning. Het parcours is niet zwaar genoeg. Het is geschikt voor renners als Peter Sagan, Greg van Avermaet en wellicht ook voor snelle mannen als Michael Matthews en Alexander Kristoff. We hebben als Nederland geen duidelijke kopman in onze rangen, dus we zullen de koers hard moeten maken. Ik hoop dat we daarbij hulp krijgen in de vorm van slecht weer, dan is er wellicht iets mogelijk.”

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2017 09:02
Droom maar lekker verder.
29 augustus 2017 09:09
@wigo: Zo onmogelijk is dat toch niet? Ik vind niet dat hij zo'n sneer verdient, Mollema is een grote renner, voor wie dit een reëel doel is.
29 augustus 2017 09:11
Hij gaat voor een podium van Uran....
29 augustus 2017 09:14
Je moet doelen blijven stellen, maar met zo'n vijftien concurrenten op dat vlak is een tweede ritzege eerder in beeld.
29 augustus 2017 09:17
Mollema heeft absoluut de potentie om op het podium te eindigen, als hij in 2016 op zijn fiets was blijven zitten in de 19e etappe dan had hij het bovendien al bereikt. Oké, als klassementsman koerst hij minder aantrekkelijk, defensief, maar heeft Uran een meter aangevallen in de afgelopen Tour? Alle azijnzeikers weer even terug naar bed, het is duidelijk niet jullie dag.
29 augustus 2017 09:22
Als je denkt dat hij dit niet gaat realiseren ben je een azijnzeiker?
Ik verwacht het eerlijk gezegd ook niet en zie de kans reëler dat hij het niet redt, dan dat hij het wel redt.
29 augustus 2017 09:23
Als alles op zijn plek valt, dwz topvorm, geen ziekte, geen valpartijen en wat ongelukjes bij concurrenten, dan zou het kunnen.
29 augustus 2017 09:28
Als Nederland met een paar andere landen hard weet aan te zetten op het WK in Bergen dan wordt het wel heel erg lastig voor de semi-sprinters die Mollema noemt. Als ik naar dat kaartje kijk dan zie ik echt wel een behoorlijk zwaar parcours waarbij die mannen er gewoon af moeten volgens mij. Kwiatkowski is mijn favoriet voor het WK denk ik.
29 augustus 2017 09:29
Was in 2016 gewoon tweede geworden zonder die val. Ik zie niet in waarom hij dat niet nogmaals kan. De vorm zal wel perfect moeten zijn en pech zal weg moeten blijven, maarja dat is altijd zo.
29 augustus 2017 09:39
Prima ambitie, bij Uran en Bardet lag ook niet van te voren vast dat ze op het podium zouden eindigen.
29 augustus 2017 09:39
Weer de discussie tussen hoop en realistisch zijn. Dromen en hopen mag. Ik hoop zelfs dat Mollema de Tour gaat winnen. Ik vind het een hele sympathieke kerel en een goede wielrenner. Realistisch vind ik het niet om een podium in de Tour te halen. Hij wordt dit jaar 31 en heeft nog nooit op het podium gestaan. Ik vind dat hij te kort komt als klassementsrenner daarvoor. Ik ben supporter van Bauke. Hij mag het proberen. Ik krijg graag ongelijk. Maar ik vind het geen heel realistisch doel.
29 augustus 2017 09:40
Als je enkel de Tour van 2016 zag is het podium niet zo veraf, als je alleen maar denkt aan de Giro dit jaar dan staat hij toch nog een eind van het podium.
29 augustus 2017 09:42
Waarom zou het niet kunnen? Peraud eindigde een paar jaar geleden ook als tweede, dat had ook niemand van tevoren gedacht! Alles moet gewoon meezitten!
29 augustus 2017 09:46
Dit is toch gewoon een prima doel?
29 augustus 2017 09:52
Tuurlijk is dit een prima doel en wanneer die rare Froome eens een keertje uitvalt in de tour (wat zeer tot de mogelijkheden behoort als wielrenner zijnde) zijn het ineens allemaal kanidaten voor geel.
29 augustus 2017 09:53
Lijkt me geen droom, geen wens maar een realistische doel.
Mollema is sterker en taaier en meer ervaren geworden dit jaar, giro en in de tour een etappe overwinning.
29 augustus 2017 09:54
Goed streven, wie had verwacht dat hij afgelopen tour een rit zou winnen. Een van de betere Nederlandse ronderenners van dit moment en dan is het podium in een grote ronde een vanzelfsprekend doel!
29 augustus 2017 10:00
Wat een kop "ik ga weer voor het podium" alsof ie daar al 6x op heeft gestaan !! nog nooit en dat zal volgend jaar ook ZEKER niet gebeuren. Bauke is gewoon een middelmatige renner niets meer en niets minder echt jahoor daar komt het woord : een aanklamper en tuurlijk was het fantastisch dat ie dit jaar een etappe won in de tour maar als ie voor het AK gaat is die kans zowat nihiel........ergens een plekje tussen 5 en 10 is reeel
29 augustus 2017 10:08
zie het niet snel gebeuren als al de anderen niks over komt dan wordt hij 6 a 7e is ook niks mis mee maar deze etappe zege van dit jaar vond ik mooier hoor.
29 augustus 2017 10:12
Mooie doelstelling, en ik denk dat hij qua leeftijd nu wel ongeveer op zijn sterkst zal zijn.
En ook een goede, realistische analyse van de kansen op het WK.
29 augustus 2017 10:13
@de winnnaars. Middelmatige renner, maar een plekje tussen 5 en 10 is reëel? Dus dan zijn er maar 5 goede renners? Een plek tussen de 5 en 10 is inderdaad reëel en heeft hij al meerdere malen bewezen, maar dan is een ambitie voor het podium toch niet zo vreemd?
29 augustus 2017 10:15
We hebben een fantastische generatie wielrenners en toch wordt hier de ene na de andere neergesabeld. Ik stoor me daar enorm aan. Aan de ene kant bakken met kritiek omdat renners van Nederlands grote ploeg teveel gepamperd worden maar als dan Kruijswijk zegt dat hij de Giro wilt winnen, Poels zegt dat hij als schaduwkopman voor een mooi klassement gaat of Mollema dat hij het Tourpodium ambieert zouden ze hun kwaliteiten overschatten.

Mollema is een erg goede renner die, als alles goed loopt, heel dicht bij het podium kan komen. Dan is dat toch een mooie ambitie?

Edit: wel ironisch dat iemand met de nickname 'de winnaars' iemand een te hoog ambitieniveau verwijt.
29 augustus 2017 10:15
Ja, het kan, mits de helft van de klassementsmannen weer de Giro gaat rijden, hij weer die vorm van Tour 2016 weet te halen, er een heuvelachtige lange tijdrit in zit, concurrenten uitvallen, hij op zijn fiets blijft zitten en er geen motor vlak voor hem in de ankers knalt.
29 augustus 2017 10:19
@Magnus Cort Nielsen Wanneer ga je weer eens mee sprinten deze Vuelta. Of heb je ik je voor niks mee genomen ;)
29 augustus 2017 10:22
@hartstikke
Sagan, Matthews, Van Avermaet, "semi-sprinters"? Ik stik hier bijna in mijn koffie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.