Movistar trekt Italianen Dario Cataldo en Davide Villella aan
Dario Cataldo - foto: Cor Vos
woensdag 14 augustus 2019 om 10:19

Movistar trekt Italianen Dario Cataldo en Davide Villella aan

Het Spaanse Movistar ziet veel renners vertrekken, maar de WorldTour-ploeg is druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen. Zo hebben Dario Cataldo (34) en Davide Villella (28) allebei hun handtekening gezet onder een tweejarig contract. Beide renners komen over van Astana.

Cataldo is bezig aan zijn vijfde jaar bij het Kazachse Astana, terwijl zijn jongere landgenoot Villella na twee jaar de ploeg van manager Alexandre Vinokourov verlaat. De ervaren Cataldo won dit seizoen nog een etappe in de Giro d’Italia. De klimmer wist in Como medevluchter Mattia Cattaneo te vloeren na een sprint-à-deux. Villella heeft dit jaar nog geen overwinning kunnen boeken, maar was vorig jaar de beste in de Tour of Almaty.

Movistar wist eerder al ronderenner Enric Mas, de jonge sprinter Gabriel Cullaigh en de beloftevolle klimmers Inigo Elosegui en Einer Rubio binnen te halen. Daartegenover staat wel het vertrek van kopmannen Nairo Quintana en Mikel Landa, die verkassen naar respectievelijk Arkéa-Samsic en Bahrain Merida. Verder verlaten ook Winner Anacona en Jasha Sütterlin na enkele jaren de ploeg.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.