Niki Terpstra hoopt op Tour de France
foto: Marcel Koch
dinsdag 10 april 2018 om 08:39

Niki Terpstra hoopt op Tour de France

De Tour de France staat weer op het verlanglijstje van Niki Terpstra. De Nederlander heeft bij zijn ploeg Quick-Step Floors aangegeven deze zomer weer te willen starten in de drieweekse door Frankrijk.

“Ik heb zelf aan de ploegleiding gevraagd om mij daarop te zetten. Het hangt nu natuurlijk van hen af of ik ook daadwerkelijk afreis naar Frankrijk”, zei Terpstra gisteravond in Peptalk. “Ik sta op de longlist voor de Tour.”

Terpstra ziet vooral kansen voor zichzelf in het eerste deel van de Tour. “Vooral in de eerste week worden er een aantal mooie etappes afgewerkt. Neem bijvoorbeeld de ploegentijdrit. Ik wil die graag rijden.”

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen reed vier jaar geleden voor het laatst de Tour. In 2014 werd hij toen 94ste in het eindklassement.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
10 april 2018 08:46
Zou niet meer dan terecht zijn. Hij heeft absoluut kans op minimaal één etappe.
10 april 2018 08:47
Ik hoop het. Een touretappe ontbreekt nog op het palmares en de kasseienrit is geknipt voor hem.
10 april 2018 08:51
Zou best in de sprinttrein van Gaviria passen en Jungels uit de problemen houden op t vlakke.
10 april 2018 08:59
Best een prima idee. Kan in zo'n ploegentijdrit zijn meerwaarde bewijzen. In de sprinttrein ook. Kan een rit winnen op de kasseien. En ook nog eens belangrijk zijn in het piloteren van Jungels. Waarom niet zou ik bijna zeggen.
10 april 2018 09:01
Alleen maar hosanna rondom Niki de laatste tijd. Echter moeten we niet vergeten dat Niki nooit uit de verf is gekomen in grote rondes. Waarom Niki dan nu opeens etappes wordt toegeschreven is mij een raadsel. De enige reden dat hij mee wil doen is omdat er toch niets anders is: Geen WK voor hem en de Binckbank tour is pas veel later.
10 april 2018 09:03
Ik zeg doen, en daarna vlammen in de Binck Bank Tour. Dan kan hij nog wat van zijn seizoen maken.
10 april 2018 09:05
Over Jungels gesproken.... Dat is een enigma voor mij. Die rijdt in kleinere rondjes vaak als een natte dweil naar boven, terwijl ie op basis van zijn rijden in de Giro gewoon voor winst mee zou moeten doen. En dan in de Tour staat ie er straks opeens weer? Iemand hier een logische verklaring voor?

Terpstra voor de kasseienrit zou prachtig zijn, maar zijn eventuele deelname zal eerder liggen aan zijn sterkte voor de sprinttrein en ploegentijdrit.
10 april 2018 09:07
Na het verliezen van Martin en De La Cruz heeft Quickstep niet echt een man voor het klassement meer, de ploegentijdrit zal daarom ook niet van levensbelang zijn voor QuickStep. Zullen mogelijk ook niet kunnen opboxen tegen bijvoorbeeld Sky, BMC en Sunweb. Ritwinst met Gaviria en Alaphillippe zal dus wel vooorop staan. In beide gevallen kun je Terpstra prima gebruiken. De kasseienrit voor eigen kansen rijden zou helemaal top zijn. Maakt best kans aangezien de Sky, BMC en Trek mannen wellicht bij hun kopman moeten blijven om die goed door de etappe te loodsen.

Edit: Of je moet natuurlijk op Jungels gokken, maar weet niet eens of hij de Tour zal starten. Wellicht wel gewoon de Giro. Daarnaast lijkt Jungels mij niet een renner (nog niet) om je hele ploeg op af te stemmen. Lekker in de vrije rol laten gaan.
10 april 2018 09:24
@Rebellin
draai het eens om, wat is er na dit voorjaar raar aan om Terpstra op te schrijven voor een kasseienrit in de Tour? En in een team als QS voor een ploegentijdrit?

En hoezo kwam hij bij Milram (in andere rol) niet uit de verf?
10 april 2018 09:36
Die gaat natuurlijk gewoon mee hoort nu de grote daar. Rijdt goed en mooie etappes dit jaar voor hem.
10 april 2018 09:37
@secondant
Als ik me niet vergis, is Jungels al een hele poos geleden aangekondigd als kopman voor de Tour.
10 april 2018 09:43
Nu past het wel in zijn schema, daar hij, gezien de zwaarte van het WK deze toch niet doet.
Lekker vrijbuiteren met de ploeg.
10 april 2018 09:49
Dat hopen wij allemaal,

QS gaat naar de tour om ritten te winnen met Alla en Gaviria, daar past niki prima bij.
10 april 2018 09:54
Als ik Valverde c.s. was, zou ik met QS in de slag gaan. QS de rit, en Valverde in pole positie.
10 april 2018 09:58
Heb in het najaar van 2014 eens begrepen dat Patrick niet zo blij was met Terpstra in tour. Had er toen (tot vervelens toe )alles aan gedaan, na z'n winst in PR, om zich in de tourploeg te plaatsen en presteerde uiteindelijk weinig. Resultaat; Patje boos natuurlijk.
Wat absoluut niet wil zeggen dat hij er nu niets te zoeken heeft. En ben benieuwd of het hem nu beter af gaat. Een touretappe zou niet misstaan op zijn palmares.
10 april 2018 10:01
Jungels als klassementsrenner wordt door sommigen hier rijkelijk overschat volgens mij. In de echte bergetappes heeft hij me nooit kunnen verbazen in ieder geval.

Nee, een podium in een grote ronde zal hij nooit halen volgens mij.
10 april 2018 10:04
Paar jaar geleden gaf Niki nog aan dat de 'tour' niet zijn ding was en hij liever het eendags werk prefereerde.
10 april 2018 10:06
QS gaat gewoon een sommetje maken in hoeveel etappes elke renner van meerwaarde is. Zal van het parcours afhangen of er genoeg vlakke etappes zijn waar Terpstra wat mee kan. Gezien het sprintersbal dat de TdF typisch is en de kasseienrit verwacht ik dat Terpstra wel mee mag.
10 april 2018 10:06
@ronddraaien
Heb het even teruggezocht, en Lefevere heeft dit inderdaad in oktober 2017 laten weten:
http://www.wielerflits.nl/nieuws/307331/lefevere-spelen-jungels-uit-als-kopman-in-de-tour.html

Niet geheel onlogisch dat Jungels mee gaat naar de Tour, maar hem als onvolprezen kopman uitspelen lijkt me iets te veel van het goede. Gewoon een vrije rol geven in het klassement en zien waar hij uitkomt. Mocht hij na de eerste bergetappes nog aardig voorin staan kunnen ze altijd een mannetje of twee voor hem opofferen. Verwacht meer succes van Alaphilippe en Gaviria.
10 april 2018 10:10
Ik zag Jungels in het voorjaar alweer op kop rijden voor de sprinters, dat moet hij echt even niet meer doen als hij wil slagen als klassementsrenner. Heb hem de laatste tijd ook niet meer zien knechten voor sprinters dus hopelijk hebben ze het nou eens door. Echter in deze ontzettend sterk bezette Tour zie ik hem ook niet in de top 10 eindigen. Handiger om hem wederom naar de Giro te laten gaan maar goed.
10 april 2018 10:45
Jungels staat ook op PCS al aangegeven in de tour.. samen met Ala en Gaviria.. Dit zullen dus wel de kopmannen zijn inderdaad.
10 april 2018 10:56
Eigenlijk is zijn seizoen nu al geslaagd al klinkt dat wat vreemd om dat begin April te zeggen. Hij zal zich zeker nog doelen willen stellen dit jaar en de tour waar hij al vaak meedeed maar nog nooit een etappe won lijkt een mooi doel.
Ploegentijdrit, kasseienrit, sprint aantrekken en meegaan met een groepje en afmaken. Hij kan dat natuurlijk heel goed.

Binck Bank Tour en Parijs Tours zullen ook wel een doel zijn, in de Amstel heeft ie al aangegeven te gaan knechten voor de ploeg (Gilbert en ....), WK te zwaar voor hem dit jaar.
Zou me niet verbazen als ie dit jaar weer eens de Tour gaat rijden. Etappe winst lijkt me een mooie uitdaging.
10 april 2018 10:56
Terpstra wil natuurlijk, terecht, die kasseienrit rijden. Wellicht de grootste kans op een ritzege voor hem in zijn leven. Dat hij daar niet aan refereert maar aan de ploegentijdrit vind ik wel een beetje raar.
10 april 2018 12:00
Jungels is het alter ego van Spilak.
On: Terpstra zal zich wel moeten committeren aan de ploeg en niet alleen voor die kasseirit gaan. M.a.w. spinttrein Gaviaria en daar waar het kan Jungels en Allaphilippe ondersteunen inclusief Parijs halen.
10 april 2018 12:01
@Sjoerd
Toen had terpstra er ook niks te zoeken. Nu hebben ze veel diverser parcours de 1e week En niet zo als een aantal jaar 7 vlakke ritten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.