Optimistische Niermann: “Tijdrit voor Roglic de kans om verschil te maken”
Primož Roglič - foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 13:03

Optimistische Niermann: “Tijdrit voor Roglic de kans om verschil te maken”

De tiende etappe van de Vuelta a España moet de dag worden waarop Primož Roglič de macht grijpt. Ook de ploegleiding van Jumbo-Visma weet dat dit een uitgelezen kans is om een tik aan de concurrentie uit te delen. “We hopen natuurlijk dat Primož tijd kan pakken op zijn concurrenten”, zegt Grischa Niermann in gesprek met het AD.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de eerste rustdag staat de Sloveense ronderenner er prima voor. Hij staat tweede in het klassement op zes seconden van Nairo Quintana, die in de chronoproef normaliter geen partij is voor Roglič. Mannen als Miguel Ángel López en Alejandro Valverde staan nog achter hem in de rangschikking. “In de eerste week hebben we gezien dat hij in de bergen niet onder doet voor die mannen”, concludeert Niermann.

“We hebben deze Vuelta al behoorlijk veel pech meegemaakt”, doelt de Duitse ploegleider op de valpartij in de openingsploegentijdrit, het vroege uitvallen van Steven Kruijswijk en de valpartij op de gravelstrook in de finale van de negende etappe. “Maar als je de situatie van Roglič nu bekijkt, staan we precies daar waar we hadden willen staan. Hij staat kort en doet volop mee.”

‘Prima parcours voor Roglič’
Er wordt algemeen aangenomen dat tijdritspecialist Roglič vanmiddag de oppositie op achterstand rijdt. “We hopen natuurlijk dat Primož tijd kan pakken op zijn concurrenten. Deze tijdrit is voor Primož de kans om het verschil te maken. Er zitten twee echt lastige klimmen in, dat is zeker ook niet ten nadele van Lopez en Quintana”, analyseert Niermann. “Voor Primož had het ook veertig kilometer vlak mogen zijn ten opzichte van die mannen. Maar het blijft een prima parcours voor hem.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.