Opvallend: Per Strand Hagenes week na neusbreuk alweer terug in competitie
Foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 15:20

Opvallend: Per Strand Hagenes week na neusbreuk alweer terug in competitie

Update Per Strand Hagenes maakt zaterdag zijn opwachting in de Volta NXT Classic, en dat is op z’n minst opvallend te noemen. Vorige vrijdag liep de 20-jarige Noor immers nog een neusbreuk op in de E3 Saxo Classic.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hagenes maakt deel uit van de selectie van Visma | Lease a Bike voor de 1.1-koers, die op 30 maart op de planning staat. Ook de ervaren Belgen Julien Vermote en Tosh Van der Sande maken deel uit van het zevental, wat impliceert dat we hen in ieder geval niet een dag later in de Ronde van Vlaanderen moeten verwachten.

Ook present: Pietro Mattio, Morten Nørtoft, Tom Schellekens en Colby Simmons, alle vier renners van het Visma | Lease a Bike Development Team.

Het is nog niet bekend of Hagenes – die na de E3 Saxo Classic terug naar zijn familie in Noorwegen reisde om te herstellen – na de Volta NXT Classic opnieuw aansluit bij de klassieke kern van de ploeg. Hij zou zo alsnog in actie kunnen komen in bijvoorbeeld Parijs-Roubaix.

Update om 15.20 uur: Hagenes toch in de Ronde, niet in Volta NXT Classic

Hagenes zal dan toch niet in actie komen in de Volta NXT Classic. De Noor zal een dag later namelijk aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen, aangezien Jan Tratnik niet op tijd hersteld is voor het tweede monument van het seizoen.

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.