Parcoursbouwer Tour: “Zullen midden- en hooggebergte amper verlaten”
Thierry Gouvenou - foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 20:00

Parcoursbouwer Tour: “Zullen midden- en hooggebergte amper verlaten”

Op dinsdag 15 oktober wordt in het Palais des Congrès in Parijs het parcours van de Tour de France van 2020 onthuld. Aan de vooravond van de presentatie heeft parcoursbouwer Thierry Gouvenou in gesprek met AFP alvast laten weten dat de ronde veel op de Tour van dit jaar lijkt.

“Je zou kunnen zeggen dat de Tours van 2019 en 2020 een paar vormen. Qua moeilijkheidsgraad zijn beide rondes bijna gelijk”, licht de parcoursbaas alvast een tipje van de sluier op. De Tour begint met twee listige heuveletappes rondom Nice. “Daarna zullen we het midden- en hooggebergte amper verlaten.”

De 50-jarige Fransman verwacht niet dat sprinters de Tour links zullen laten liggen. “Dat denk ik niet. Er zijn weinig vlakke ritten, maar er zijn nog wel andere etappes waarin sprinters het peloton bij gaan kunnen houden. Maar het zal nooit eenvoudig worden. We hebben onze lessen geleerd van de afgelopen Tour”, besluit hij.

De presentatie van de Tour de France is vanaf 11.30 uur te volgen via de online kanalen van de organisatie. Ook via Eurosport en de websites van Sporza en NOS is de onthulling te volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.