Peter Sagan boos op Wout van Aert: “Blij dat ik nog heel ben na deze sprint”
foto: Cor Vos
zondag 3 juli 2022 om 18:41

Peter Sagan boos op Wout van Aert: “Blij dat ik nog heel ben na deze sprint”

Peter Sagan kwam tijdens de derde etappe van de Tour de France woedend over de streep in Sønderborg. De Slowaak van TotalEnergies was van mening dat Wout van Aert gevaarlijk van zijn lijn week en Sagan daarbij de hekken in dwong. “Ik ben blij dat ik nog heel ben na deze sprint”, vertelt Sagan aan VeloNews na de finish.

Het vingertje van Sagan, die uiteindelijk vierde werd, was duidelijk zichtbaar in beeld. Direct na het passeren van de finish wees hij naar Van Aert en schreeuwde hij hem iets toe. Na afloop hintte de drievoudige wereldkampioen erop dat hij de sprint van de Belg niet correct vond. “Maar ik kan daar niet over beslissen. We hebben daar een jury voor. Maar op de tv-beelden kan je het zien”, aldus Sagan.

“Natuurlijk ben ik niet blij, maar we hebben een jury in de Tour de France en zij moeten daarover beslissen. Niet ik”, gaat hij verder. “Ik begon mijn sprint en het gat werd steeds kleiner. Ik vond mezelf daarna terug dicht naast de hekken. Verder is er niets gebeurd. Dat was het.”

Van Aert heeft ook nog gereageerd op de aantijgingen van Sagan. “Ik zag hem langszij komen en hij probeerde iets tegen mij te zeggen. Maar ik kon hem door al het geluid niet verstaan. Ik weet niet zeker waar hij over klaagde. Ik weet ook niet wat er precies gebeurd is en hoe dicht hij bij de hekken zat.”


Bekijk hieronder de beelden van de laatste 200 meter van de derde etappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.