Primož Roglič snelt naar Sloveense titel tijdrijden
foto: Sirotti
vrijdag 10 juni 2016 om 21:18

Primož Roglič snelt naar Sloveense titel tijdrijden

Primož Roglič heeft zich in Ljubljana gekroond tot nationaal kampioen tijdrijden van Slovenië. In een tijdrit over 44 kilometer was hij sneller dan Matej Mohoric en belofte David Per. De 26-jarige renner van LottoNL-Jumbo volgt Jan Tratnik op. 

Focus op Ronde van Polen
Roglič is uiteraard blij met zijn zege, laat hij in een persbericht weten. “Ik ben blij dat ik opnieuw een lange tijdrit heb kunnen winnen, het is voor mij nog elke keer afwachten wat ik kan in een wedstrijd tegen de klok. Het nationale kampioenschap tijdrijden stond al lange tijd op mijn planning en het is mooi dat ik hier nu kan winnen.” De eerste keer wanneer de nationale tijdrittrainingen van Slovenië te zien is, is in de Ronde van Polen. Daar start de ex-schansspringer als kopman voor LottoNL-Jumbo: “De Ronde van Polen eindigt met een tijdrit en ook daar hoop ik natuurlijk voor de winst mee te doen.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2016 09:07
Nou, als je als zo'n broekie/ex-schansspringer zulke chrono's rijdt… ? Voor mij zelfs een serieuze outsider voor een medaille op de OS en het WK, zit totaal geen druk op en loopt over van het talent,...
11 juni 2016 11:23
Mooie zege en na zn TT in de giro ook wel verwacht.
Jenko 5de op 27 minuten?? Wat zou die allemaal onderweg hebben gedaan...
11 juni 2016 14:56
Lol je wordt hier snel een wereldtopper precies. Een tijdritje gewonnen in de Giro en ie is opeens hetzelfde niveau als mannen als Martin, Cancellara, ... ? Don't think so.
11 juni 2016 16:36
Jenko, heeft nogal wat tijd verloren met zijn lekke band te plakken....
11 juni 2016 18:16
Volgens mij heeft Slovenië één startplaats op de OS voor de tijdrit, lijkt me een zekerheidje nu. Want lijkt me ook een sterke pion tijdens de wegwedstrijd, volgens mij hebben ze daar 3 startplaatsen namelijk.
12 juni 2016 16:44
@shut up
Iets zegt me dat je van deze opmerking nog wel zult terugkomen... Roglic is een serieus talent, waarvan je waarschijnlijk snel zult hopen dat hij bij een van jullie Belgische ploegen komt rijden. Die Giro-tijdrit reed hij een beetje freewheelend, en won alsnog. Natuurlijk ook met hulp van de regen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.