Quintana richt zich volgend jaar weer op de Tour
Foto: Sirotti
vrijdag 14 juli 2017 om 09:20

Quintana richt zich volgend jaar weer op de Tour

Nairo Quintana die de betere klimmers niet kan volgen bergop: het is in deze Tour een inmiddels vertrouwd beeld geworden. De 27-jarige Colombiaan, vorig jaar nog derde in de eindstand, beschikt mede door een zware Giro d’Italia momenteel niet over zijn beste benen. Dit resulteert dan ook in een bleke achtste plaats in het klassement, op vier minuten van leider Fabio Aru.

Reden voor de kopman van Movistar om het project Giro-Tour als mislukt te beschouwen, en de Franse ronde volgend jaar weer als hoofddoel te nemen. “Het is als met gokken: soms win je, soms verlies je. Het is duidelijk dat ik met het rijden van zowel de Giro als Tour, gekozen heb voor een verliezende strategie. Voor komend seizoen is de aanpak dan ook helder: ik zal me weer volledig richten op de Tour,” aldus Quintana op de website van de ploeg.

De vraag voor de pocketklimmer is wat er nog rest deze Tour. Over zijn overgebleven ambities blijft de runner-up van de afgelopen Giro echter schimmig. “Misschien dat ik op jacht ga naar ritwinst, maar ik wil vooral het goede gevoel weer terugvinden. Zonder goede benen is het zinloos om plannen te maken. Op dit moment gaat het gewoon niet, maar er kan nog veel gebeuren in het restant van de Tour.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2017 09:25
Wel een heel ruime interpretatie van
Quote:
"but next year we will do better, going for the Tour as in previous years. We'll surely be in better condition than this year."


Wat zo iets zegt als volgend jaar willen we ons beter voorbereiden op de Tour.
Dat is heel iets anders dan geen Giro rijden zoals WF hier suggereert.
14 juli 2017 09:25
Quintana is meer geschikt voor de Vuelta dan voor de Tour. Kan beter de dubbel Giro en Vuelta doen
14 juli 2017 09:28
Gisteren bij de Avondetappe beweerde Edwin Winkels dat ze er nog niet uit zijn of Landa of Quintana de Tour als kopman gaat aanvatten volgend jaar bij Movistar.
14 juli 2017 09:30
@petoi
Hij zegt dezelfde voorbereiding te zullen hanteren als in de jaren waarin hij de Tour op een goed niveau afwerkte. Dat betekent dus geen Giro.

Want in 2013, 2015 en 2016, de jaren waarin hij goed presteerde in de Tour, reed hij niet de Italiaanse ronde.

Uit onderstaande quotes (uit een interview met Cyclingnews) blijkt deze hernieuwde focus op alleen de Tour:

But another year we'll do things better, building up basically for the Tour, and we'll start out this race in better shape.

It's the first time I've ridden the Giro and the Tour. We hoped to get it right, but we didn't."
14 juli 2017 09:32
@De oudjes Quintana kwam heel snel, maar lijkt volledig te stagneren in zijn ontwikkeling. Dit jaar in de Giro was het nergens de Quintana van de beginjaren en in de Tour kan hij sinds 2015 niet veel meer dan de Sky trein volgen of zn wagonnetje lossen bergop.

De Vuelta van vorig jaar won hij dan wel, maar meer door alert reageren op Contador, dan door zelf blijk te geven van een zelfbedachte strategie. Voor hem maar goed die reactie want in de tijdrit later die week werd hij vermorzelt door Froome.

@Purito dat zegt hij dus niet. Hij zegt dat alles op de Tour gaat. Rasmussen deed dit ook en reed de Giro vaak anoniem mee. Die optie sluit Quintana door de quote in het artikel zeker niet uit. Er staat nergens dat hij de Giro niet rijdt.
14 juli 2017 09:34
Toch stoer dat hij het geprobeerd heeft. Uiteindelijk blijkt hij ook maar een mens, net als dat Froome gisteren geen superman bleek te zijn. Allemaal prima.
14 juli 2017 09:34
@petoi, Inderdaad een wat ruimte interpretatie, maar de zinssnede "going for the Tour as in previous years" suggereert natuurlijk wel dat hij net zoals in de voorgaande jaren geen Giro zal rijden in de aanloop naar de Tour.
Verder had iedereen hem al kunnen vertellen dat de combinatie Giro-Tour ondoenlijk is, maar daar is hij nu ook zelf achter.
14 juli 2017 09:35
@Chrys En dan hebben ze ook nog Valverde. Na al die jaren dat Valverde Movistar trouw is gebleven en de nodige overwinningen heeft bezorgd, gaan ze die echt niet zomaar even aan de kant zetten. Wordt nog wat.
14 juli 2017 09:35
Volgend jaar gaat hij inderdaad anders te werk. Lekker knechten voor Landa ;)

Ach. Na zoveel top 4 klasseringen in grote rondes, mag t ook wel eens een keer tegenvallen. Maakt hem alleen maar menselijker.

Vond trouwens dat hij de schade nog goed beperkt hield. Als je ziet dat hij er "redelijk" vroeg af ging en toch 11e werd.
14 juli 2017 09:49
Tja dan komt hij kwelgeest Tom tegen.
14 juli 2017 10:09
Dan mag hij hopen op een tour met veel bergen en aankomsten bergop. Veel tijdritten in het parkoers zou slecht zijn voor movistar en in het voordeel van froome en dumoulin.
14 juli 2017 10:11
Het is gewoon dat Valverde is uitgevallen anders had hij lekker kunnen knechten.
Die had gisteren met twee vingers in de neus gewonnen.
14 juli 2017 10:18
Gisteren voor de etappe voelde hij zich nog heel goed aldus de interviews. Nu heeft hij het over het goede gevoel terugvinden... Wat een hoop onzin weet hij toch altijd te vertellen, zeg dan gewoon niks.
14 juli 2017 10:31
@HoofdIsVrij ik denk dat ie heel graag gewoon niks zou zeggen, maar die vervelende journalisten steken steeds een microfoon onder zijn neus.
14 juli 2017 10:32
Valverde is toch het ergste dat deze Tour kon overkomen :(
14 juli 2017 10:44
Zou Quintana niet gelogen hebben over zijn leeftijd. Hij lijkt veel ouder dan hij opgeeft.
14 juli 2017 10:53
Dit was inderdaad de grote kans geweest voor Valverde. Fris, in blakende vorm, Quintana die totaal uit vorm is...

Ik ben erg benieuwd naar Movistar volgend jaar. De aankoop van Landa is zeer logisch, het grootste Spaanse talent hoort bij Movistar. Ik zou hem graag in de Tour zien, knallen tegen Froomie. Verwacht dat Valverde ook weer op volle sterkte terug komt volgend seizoen, ik begrijp niet zo de negativiteit van sommigen dat dit einde carriere zou zijn. Hij is nog lang niet klaar met fietsen zei hij recent dus die gaat alles doen om terug te komen.
14 juli 2017 11:07
@Charlie33
Quintana zag er 4 a 5 jaar geleden ook al uit als iemand van eind 40.
14 juli 2017 11:12
@Charlie
Zou een leuke onthulling zijn:
"Bestbewaarde geheim uit het wielrennen: Quintana is eigenlijk een jaartje ouder dan Valverde"
14 juli 2017 11:13
Movistar zonder Valverde is als los zand in de woestijn. Quintana heeft ook nul komma nul steun in deze Tour. Jammer dat Valverde zo onnodig hard die bocht moest nemen in de tijdrit;(
14 juli 2017 11:15
@talisin hoho Landa is een Bask, geen Spanjaard.

Ik dacht toevallig gistereb nog. Wat had ik Landa en Nieve in deze vorm graag in een oranje shirt van Euskaltel zien rijden. Dat shirt wordt nog altijd gemist in het peloton.
14 juli 2017 11:28
@fdj, net als het shirt van Kelme.
14 juli 2017 11:35
Quintana is gewoon eigenwijs geweest. En niet in de goede zin van het woord. De Tour was het hoofddoel maar de Giro deed meneer er even bij. Inmiddels weten we door ervaringen uit het verleden dat echt voor het klassement gaan in beide rondes tegenwoordig nauwelijks kan. Tenminste niet om te winnen. Pantani dus in 1998. Fignon bijna in 1989. Quintana had ook even kunnen babbelen met Contador. Die heeft ook wel eens dat idee gehad...
14 juli 2017 11:38
@nederbelg en kittelkolb. Ik hoop dat dit n keer wordt uitgezocht. Hij is echt geen 27, zoals hij zelf beweert.
14 juli 2017 11:56
Op z'n minst kan je zeggen dat ie het heeft geprobeerd de Giro en de Tour te combineren. Dat getuigt van lef. Maar denk dat ie hier lering uit heft getrokken.
Als ie verstandig is, kijkt ie eerst naar het routeschema / parcours alvorens te besluiten wat ie wil gaan doen. Ook voor een frisse Quintana is het Tourparcours minder geschikt.
De Giro is inderdaad dusdanig zwaar geweest, met daarbij nog eens een zeer sterk deelnemersveld, om daar fris uit te kunnen komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.