Remco Evenepoel steekt hand in eigen boezem na val: “Het was mijn eigen schuld”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 16:59

Remco Evenepoel steekt hand in eigen boezem na val: “Het was mijn eigen schuld”

Remco Evenepoel moest in de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland elf seconden prijsgeven op Primoz Roglic. Een valpartij na amper twintig seconden gooide flink wat roet in het eten. Evenepoel zoekt het na afloop – in gesprek met Sporza – echter vooral bij zichzelf. “Als je valt, is dat je eigen fout. Het was mijn eigen schuld.”

“Ik ben gewoon weggegleden”, zo keek Evenepoel terug op zijn val, vlak na de start van zijn tijdrit. “Op de beelden zien we een rooster, waardoor het lijkt alsof mijn wiel wegschuift. Maar het ging zo snel. Ik denk niet dat ik te veel risico’s heb genomen, maar in tien kilometer wil je zo snel mogelijk door de bochten. Het is geen stuurfout, misschien heb ik me gewoon iets te veel gegooid in de bochten en daardoor was mijn voorwiel weg.”

De huidige wereldkampioen zocht na de finish duidelijk niet naar excuses. “Het was niet te gevaarlijk, nee. Er waren andere opties, maar ik ben niet de parcoursbouwer. En risico’s neem je zelf. Als je valt, is dat je eigen fout. Het was mijn eigen schuld. In zo’n tijdrit is winst moeilijk als de topfavoriet geen fouten maakt.”

“Ik heb het bekeken: ik sta 13 seconden stil en voor je weer op snelheid bent, heb je 20 seconden verloren. Dat is het verschil tussen winst en verlies. Winst zou mogelijk geweest zijn, maar dat is achteraf makkelijk praten. Ik had niet moeten vallen als ik wilde winnen.”

“Ben wel heel tevreden met het gevoel”
Evenepoel kon door zijn valpartij de ritzege dus op zijn buik schrijven, maar was verder wel zeer tevreden over zijn tijdrit. “In het algemeen ben ik heel tevreden met het gevoel. Ik had mijn kopje kunnen laten hangen en ik had een minuut kunnen verliezen, maar ik haal Sepp Kuss in en ik rijd een goeie tijdrit. Op naar morgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.