Rentree Samuel Sanchez al in Tour of Britain
woensdag 5 september 2012 om 15:04

Rentree Samuel Sanchez al in Tour of Britain

foto: Sirotti

Samuel Sanchez zal als voorbereiding naar het WK te Valkenburg nog de Tour of Britain rijden. Dat heeft zijn team Euskaltel-Euskadi tegenover Biciciclismo bevestigd. De Spanjaard liep verwondingen op in de Tour du Poitou-Charentes, maar raakt hiervan tijdig hersteld.

Sanchez kende eerder al pech in Tour de France, hij liep er een handbreuk op en kon daardoor zijn Olympische titel niet verdedigen in Londen. De Spanjaard kon enkele dagen later wel aan de start komen in de Clasica San Sebastian, maar gaf op. Later reed hij zonder problemen de Vattenfall Cyclassics uit.

In de Tour du Poitou-Charentes, waar de hij zijn WK voorbereiding wilde beginnen, sloeg het noodlot echter weer toe. De renner van Euskaltel-Euskadi kwam in de derde etappe ten val, eerst werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, later werd dit ontkend. Er gingen zelfs geruchten rond dat hij niet zou kunnen deelnemen aan het WK, maar Sanchez kan dus toch proberen zijn vormpeil weer naar boven te halen.

De Tour of Britain kon eerder al rekenen op bevestiging in verband met de deelname van Tourwinnaar Bradley Wiggins en zijn luxeknecht, die de tweede plaats wist weg te kapen, Christopher Froome. De organisatie krijgt met Sanchez nu een derde topper op haar deelnemerslijst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.