Roglic over de Civiglio: “Een uitdaging om hem te beklimmen”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2019 om 12:43

Roglic over de Civiglio: “Een uitdaging om hem te beklimmen”

Primož Roglič lijkt als runner-up de tweede rustdag in te gaan, maar de Sloveen zal op zijn hoede moeten zijn in de vijftiende etappe naar Como. In de finale wachten nog de nodige beklimmingen, waaronder de Civiglio. “De finale is heel erg zwaar”, zo vertelt hij aan Velopro.fr.

Roglič kent de slotklim (4,2 km aan 9,6%) goed, aangezien hij vorig jaar een van de smaakmakers was in de Ronde van Lombardije. De Sloveen ging lange tijd mee met latere winnaar Thibaut Pinot, Vincenzo Nibali en Egan Bernal, maar moest juist op de Civiglio passen. “Het is altijd een uitdaging om hem te beklimmen.”

Er mogen vandaag dan wel geen hoge bergtoppen op het menu staan, het belooft een spetterende finale te worden met ook nog de Madonna del Ghisallo en de Colma di Sormano. “Het kan zomaar een groot gevecht worden. Er zijn ontzettend veel renners in vorm, en de verschillen zijn nog altijd speelbaar.”

Over schrappen Gavia: “Het blijft een beslissende rit”
Roglič werd ook gevraagd naar het definitief schrappen van de Gavia, die in de zestiende etappe als Cima Coppi (dak van de Giro) moest dienen. “Ik heb nog niet de gewijzigde route gezien, maar de Mortirolo zit er nog steeds in. Het zal sowieso een beslissende etappe worden”, maakt de kopman van Jumbo-Visma zich niet al te druk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.