Rui Costa geeft op in Parijs-Nice
foto: Sirotti
maandag 5 maart 2018 om 14:05

Rui Costa geeft op in Parijs-Nice

Ex-wereldkampioen Rui Costa heeft opgegeven in Parijs-Nice. Na een twintigtal kilometers kneep de Portugees in de remmen. Hij kon de pijn in zijn rechterknie, veroorzaakt door valpartijen in de eerste etappe, niet meer verdragen. Volgens zijn ploeg, UAE Emirates, heeft hij een kneuzing in zijn rechterknie opgelopen.

Voor Costa moet de eerste etappe van Parijs-Nice er een zijn geweest om snel te vergeten. De klimmer kwam tot tweemaal toe ten val in de openingsrit. Door al zijn malheur onderweg kwam hij als allerlaatste over de finish op ruim zeventien minuten van winnaar Arnaud Démare. Ondanks alle pech is hij de tweede etappe nog wel van start gegaan, maar na twintig kilometer kwam er alsnog een einde aan Parijs-Nice voor Costa.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2018 14:11
Als de favorieten zo blijven uitvallen, lijkt een zege voor Wellens nu al een certitude. Alaphilippe valt me tegen qua vorm (getuige zijn abrupte stilvallen in de sprint gisteren) en robot Poels is zijn koersinstinct als kopman al lang verloren. Daarnaast heeft zijn ploeg verschrikkelijk slechte karmapunten waardoor ik de hele ploeg nog zie uitstappen met een goeie buikgriep. Zou daar overigens een TUE voor bestaan?
5 maart 2018 14:22
Rui Costa is in mijn ogen nooit favoriet voor de eindzege geweest dit jaar, hij is echt minder in vorm dan vorig seizoen (mede door ziekte dit voorjaar). Jammer voor hem, want dit parcours was voor hem op maat gemaakt.
Wellens is een grote kanshebber, maar ook Alaphilippe, Gallopin, Mollema en Calmejane, LL Sanchez, G & I Izagirre, Soler, Poels en S. Henao staan nog kort en hebben stuk voor stuk een prima tijdrit in de benen.
5 maart 2018 14:37
Wellens de grote favoriet natuurlijk! Maar dat was A.Contador ook de afgelopen twee edities..
5 maart 2018 16:00
@Greenday. Hoe kan je nu zeggen dat Alaphilippe niet in vorm is. Eén etappe en dan bij de eerste zitten. Is dat niet goed genoeg. Of is goed zijn alleen maar winnen bij jou?
Wie zijn er dan wel goed? Wellens en Izagirre? Démare en Laporte gaan deze koers niet winnen. Dus wie zijn er dan nog beter?
5 maart 2018 17:58
Wellens is zo langzamerhand echt wel een hele meneer geworden, maar ik zie hem hier niet als favoriet.
Ik hoop dat Rui Costa zijn vleugels nog eens vind; het is wat vroeg maar heb iets van nacht kaars en uitgaan bij hem. Dan helpt een knie blessure niet echt..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.