Sky informeert naar Mathieu van der Poel
foto: WielerFlits
vrijdag 8 juli 2016 om 08:45

Sky informeert naar Mathieu van der Poel

Sky heeft interesse in Mathieu van der Poel. De Britse formatie en de 21-jarige renner hebben een eerste “vrijblijvend gesprek” gevoerd, weet het AD.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een vrijblijvend gesprek hoor, maar ik ben er door gestreeld, want Sky is een goede ploeg”, zegt Van der Poel in de krant. “Al zit ik momenteel nog goed.” De Nederlandse ex-wereldkampioen veldrijden verbeterde en verlengde vorig jaar zijn contract bij het huidige Beobank-Corendon. Hij staat tot eind 2018 onder contract bij de Belgische Continentale veldritploeg.

Een belemmering voor een tussentijdse overstap naar een WorldTour-ploeg is dat niet. Het staat renners van een Continentale ploeg te allen tijde vrij een stap hogerop naar de WorldTour te maken. Zelfs een combinatie van crossen in de winter bij Beobank-Corendon en een voorjaars/zomer-programma afwerken bij een WorldTour-ploeg is toegestaan.

Van der Poel laat weten pas op de interesse in te gaan als Sky concreet wordt.

Fransen in het vizier
Niet alleen Van der Poel staat op het verlanglijstje bij de ploeg van manager David Brailsford. Hij zou ook een oogje hebben laten vallen op de Warren Barguil en Julian Alaphilippe. Beide Franse renners hebben echter nog een doorlopend contract bij hun ploegen, respectievelijk Giant-Alpecin en Etixx-Quick-Step.

“Met Barguil hebben we al gepraat”, laat ploegleider ­Nicolas Portal weten in The Cycling Podcast. “En Alaphilippe is een renner van wie ik erg houd. Hij heeft een agressieve stijl, maar weet tegelijk wanneer hij zich moet beheersen. Dave (Brailsford, red.) wil heel graag een Fransman aantrekken. Dan kan die aan de mensen vertellen dat we geen robotten zijn. Wij zijn ook een familiaal team, we maken ook grappen met elkaar.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2016 11:54
Boswell Ian
Deignan Philip
Fenn Andrew
Froome Christopher
Golas Michal
Henao Sergio Luis
Henao Sebastián
Intxausti Beñat
Kennaugh Peter
Kiryienka Vasil
Knees Christian
Kwiatkowski Michal
König Leopold
Landa Mikel
Lopez David
Moscon Gianni
Nieve Mikel
Nordhaug Lars Petter
Peters Alex
Poels Wout
Puccio Salvatore
Roche Nicolas
Rowe Luke
Stannard Ian
Swift Ben
Thomas Geraint
van Poppel Danny
Viviani Elia
Zandio Xabier

Dan zijn Thomas en Froome toch echt de enige die bij Sky veel beter zijn gaan rijden.
Alle toppers die zijn aangekocht zijn achteruitgegaan op Poels na.
8 juli 2016 11:57
Meteen doen! Fantastische plek om zich te ontwikkelen en vooral om steun te krijgen van sterke helpers. Hij zal ook in koersen als LBL en Lombardije mee kunnen met de besten!
8 juli 2016 12:05
MvdP wil zelf dacht ik de Tour de France winnen en niet per se alleen op klassiekers focussen. Hoorde hem dat een keer zeggen in een interview, antwoord op de vraag waar hij nou echt van droomt...
8 juli 2016 12:22
Waarom niet bij QS, lijkt me een gavere ploeg en dan rijdt hij ook nog eens voor eigen volk.
8 juli 2016 12:53
@skedel
Dan heb ik een ander sky gezien dan jou laatste jaren.
8 juli 2016 13:32
Renners zijn bij Sky niet allemaal slechter geworden maar zijn in de rol van knecht opgebrand op het moment waar ze daarvoor pas naar voren kwamen. Doet ook iets met je zelfvertrouwen.
8 juli 2016 13:40
@Skedel
Wiggins hebben ze daar ook ooit aangekocht ;)
9 juli 2016 11:44
Ze hebben wel een scoutingnetwerk daar bij sky, of zou het door de nederlanders in de ploeg komen, dat hem opgemerkt hebben. Ik ben benieuwd wat voor type wegrenner hij is qua aanleg... klimmer... klassiekerrenner.. chasse patatiaan.. zou hij het zelf weten?
9 juli 2016 12:05
vandaag weer een etappe voor een grote kopgroep met 3de rangs klassementrenners zoals sicard,feillu,moinard,cherel e.d en 2de rangs sprinters !! en 10 minuten daarachter de favorieten met de sky trein voorop dus word weer een saaie rit !! hier vind ik dus niks aan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.