Terpstra eert Cruijff met nummer 14
foto: Dick Soepenberg/Sportfoto.nl
vrijdag 25 maart 2016 om 11:25

Terpstra eert Cruijff met nummer 14

Niki Terpstra rijdt in E3 Harelbeke rond met een eerbetoon aan de gisteren overleden Johan Cruijff. De Nederlandse kampioen ziet ploeggenoot Zdeněk Štybar starten met rugnummer veertien, terwijl Terpstra nummer vijftien opspeldt. Hij krabbelde er zelf echter #14 onder.

Verzoek Terpstra
Gisterenavond tweette Terpstra’s ploeggenoot Iljo Keisse het volgende: “Vind jij dat Niki Terpstra morgen de E3 Harelbeke met nummer 14 zou moeten rijden als eerbetoon aan #JohanCruijff?” Onze landgenoot deelde het bericht en inmiddels stemden al meer dan 2.000 mensen op de poll. Een overgroot deel (83%) ziet dat graag gebeuren. Terpstra en Štybar wilden daarom graag van rugnummer ruilen, maar dat verzoek werd door de organisatie tot op heden nog niet gehonoreerd. Daarom krabbelde de renner van Etixx-Quick-Step de cijfers zelf maar onder zijn rugnummer. De legendarische Cruijff speelde in vrijwel zijn gehele carrière met het rugnummer 14, dat sindsdien synoniem staat aan de voetballer.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2016 14:27
Voor een ieder die 'het Cruijff gedoe' zat is: kijk even 2 dagen geen nieuws!

Als je al drie maanden aan het reizen bent, zou ik me helemaal niet druk maken wat en hoeveel er gepost wordt op Nos.nl.

Cruijff is voor mij een enorme held en voor mij de reden dat het Nederlandse voetbal zich onderscheidt van het belgische, zwitserse, noorse (etc) voetbal. Hij verdient dan ook alle aandacht die hem nu gegeven wordt!

On topic: belachelijk van de organisatie dat ze dit niet gewoon toestaan. Bureaucratisch geneuzel!
25 maart 2016 14:38
@tendam: ik gok op Van Gogh als bekendste Nederlander, al denken de Amerikanen dat hij daar vandaan komt.

Meer ik kan aan één kant wel begrijpen dat je 'Cruijff-moe' wordt, aan de andere kant snap ik ook wel dat iedere media hier aandacht aan wil geven. En bij elkaar opgeteld wordt het dan wel veel. Maar goed, dat duurt 2/3 dagen en dan is er weer wat anders hot.
25 maart 2016 15:01

Quote:
Zo’n ikoon die zowel als sporter, trainer, weldoener en als personality top was heb je nu eigenlijk niet meer.


Je vergeet nog zijn rol als denker/revolutionair van het aanvallende voetbal. Zijn verdiensten op dat gebied sla ik nog wat hoger aan dan die als trainer.

Bekendste Nederlander ooit? Tsja, hoe meet je zoiets? De invloed van Erasmus en Rembrandt is vele eeuwen na hun dood nog steeds zeer groot, van Cruijff is dat natuurlijk nog maar afwachten. Maar binnen het voetbal kan ik zo snel niemand noemen die op zo veel niveaus zo veel invloed heeft gehad.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.