maandag 15 april 2024 om 13:16

Tiesj Benoot hoopt nog te kunnen starten in Waalse Pijl en Luik: “Zit nog wel wat in het vat”

Video Tiesj Benoot reed zondag naar een derde plek in de Amstel Gold Race. Een knappe prestatie, ook omdat hij ook andere dingen aan zijn hoofd had. Zijn vriendin Fien is namelijk hoogzwanger en staat op het punt van bevallen. “Ik heb er wel een paar keer aan gedacht”, zei Benoot na afloop tegen WielerFlits.

“Maar ik kan het ook wel goed loslaten hoor, want ik weet dat ik niet zó ver van huis ben. Als het begint, zou ik het ook wel direct weten. En bij ons eerste kindje heb ik 21 uur in het ziekenhuis gezeten voordat het effectief kwam, dus zoveel stress heb ik niet”, lachte hij.

Voor de start van de Amstel Gold Race hield de renner van Visma | Lease a Bike er nog rekening mee dat hij zou moeten opgeven om zo bij de bevalling te kunnen zijn. Zo ver kwam het echter niet. Benoot hoopt ook nog te kunnen starten in de Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag). “De uitgerekende datum is anderhalve week van nu, dus dat is eigenlijk ideaal.”

Goede voorbereiding op voorjaar
Er komen (als het goed is) dus nog twee wedstrijden aan, maar Benoot blikte ook alvast terug op zijn voorjaar.  Een voorjaar met hoogte- én dieptepunten. “Ik ben al twee keer redelijk hard gevallen, in de Volta ao Algarve en de E3 Saxo Classic. Maar in de Ronde van Vlaanderen voelde ik me heel goed. Zonder die lekke band aan het einde, had ik meegedaan voor de top-vijf. En vandaag opnieuw.”

“Het is wel positief. We moeten dat ook meenemen naar volgend jaar, we weten dat het echt wel een goede voorbereiding geweest is. Ik had vandaag wel het gevoel dat er nog wat in het vat zit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.