Toestand Ward Vander Meiren stabiel
foto: Cor Vos
dinsdag 21 juli 2020 om 12:00

Toestand Ward Vander Meiren stabiel

De toestand van Ward Vander Meiren is stabiel. De eliterenner zonder contract werd zondagmiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een sproeimachine, waarmee landbouwgewassen worden bespoten. “De dokters durven zich voorlopig niet uit te spreken, maar sowieso zal Ward nog meerdere operaties moeten ondergaan”, zegt zijn vrouw Elise Depoorter tegen KW.be.

“Toen Ward op spoed werd opgenomen, was zijn situatie heel kritiek”, zegt zijn vrouw. “Door de vele letsels gaven de dokters hem eerst weinig kans, maar tijdens een eerste kritieke operatie hebben ze de doorbloeding kunnen garanderen en is zijn toestand gestabiliseerd.”

“Hij heeft wel enorm veel bloed verloren en dus was het afwachten hoe zijn lichaam ging reageren op het vele bloed dat ze hebben toegediend. Gisterenavond om 22 uur hebben de dokters Ward voor de eerste keer proberen wakker te maken, maar toen reageerde hij nog te onrustig.”

Bij de botsing heeft Vander Meiren veel schade opgelopen aan de rechterflank van zijn lichaam; zijn bekken, bovenbeen, onderbeen en elleboog zijn gebroken. “De dokters durven zich voorlopig niet uit te spreken. Concrete prognoses hebben we dus nog niet gekregen, maar sowieso wachten hem verschillende operaties en een heel lange revalidatie.”

Vander Meiren moet nog enkele dagen in het ziekenhuis van Iepers verblijven vooraleer hij overgeplaatst kan worden naar het AZ Delta in Roeselare.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.