Geen klassiekers voor Tom Boonen
ASO
maandag 9 maart 2015 om 17:10

Geen klassiekers voor Tom Boonen

De voorjaarsklassiekers staan op het spel voor Tom Boonen. De Belg dreigt de wedstrijden te moeten missen na een val in Parijs-Nice.

Boonen raakte vandaag in de finale van de eerste rit tegen het asfalt. Op ongeveer twintig kilometer van de finish tikte hij het achterwiel aan van zijn voorganger. De renner van Etixx-Quick-Step viel hard op zijn schouder. Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

Voor Boonen was opgave onvermijdelijk. Volgens de eerste berichten heeft hij zijn linkersleutelbeen gebroken.

Update (19.00 uur)
Tom Boonen heeft zijn sleutelbeen niet gebroken bij zijn val in Parijs-Nice, meldt Sporza. De kopman van Etixx-Quick-Step heeft wel een verrekking in zijn linkerschouder opgelopen. Boonen moest de strijd in de Koers naar de Zon staken.

Update (19.32 uur)
Boonens ploeg Etixx-Quick-Step meldt via haar website dat Tom Boonen de voorjaarsklassiekers moet missen. Hij moet drie tot zes weken herstellen. “Deze blessure neemt extra tijd in voor herstel voor het natuurlijke herstel van de blessure”, zegt ploegdokter Van Mol. “Helaas zal Tom niet mee kunnen doen in de klassiekers.”

RIDE Magazine
120 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
9 maart 2015 17:14
doei voorjaar
9 maart 2015 17:14
Erg jammer, hopelijk valt het mee voor Boonen. Gelukkig heeft Etixx nog Terpstra en Stybar voor de klassiekers
9 maart 2015 17:16
Edit redactie: niet provoceren
9 maart 2015 17:19
Jammer voor Boonen, maar om eerlijk te zijn ben ik ook wel weer blij dat hij niet meedoet. Niet in de zin dat ik het geen fantastische renner vind, maar meer in de zin van dat renners die er meer recht op hebben (stybar, terpstra) nu wel uitgespeeld zullen worden en je dus niet krijgt wat je in de Omloop had. Dit is daarom ook het jaar van de "knechten" van Etixx om misschien een gooi te kunnen doen naar het kopmanschap in de klassiekers.

Natuurlijk wel jammer dat Boonen er niet bij is want hij maakt wel een wedstrijd.
9 maart 2015 17:19
@ verweggistan:
Wuyts heeft in Vanmarcke al zijn opvolger gevonden, hoor.

on: erg jammer weer.
9 maart 2015 17:19
@verweggistan
Dit hoeft niet echt.
9 maart 2015 17:22
@Verweggistan hahaha helemaal gelijk.

Heel sneu voor Boonen! Neemt niet weg dat Etixx alsnog de sterkste ploeg heeft voor het voorjaar.
9 maart 2015 17:26
Dit nieuws maakt het kijken naar Sporza dit voorjaar wel wat aangenamer. Desalniettemin sneu nieuws voor Boonen. Nu is het tijd voor 'onze' Belg, Sep, om de druk van de Belgische natie te dragen. Ik denk dat hij er klaar voor is. Nu maar hopen dat Lotto NL het materiaal op orde heeft, dan doet Sep mee om de knikkers.
9 maart 2015 17:27
Tokstar: +1

Voor Boonen en de klassiekers een behoorlijke aderlating, is toch een groot kampioen en iemand die samen met Vanmarcke een wedstrijd kan maken.

Terpstra en Stybar mogen het laten zien zonder de schaduw (winst van Terpstra in Roubaix was mede daarom mogelijk) van Boonen, eens kijken hoe ze met die aandacht en druk omgaan?
9 maart 2015 17:28
Klote voor hem. Brengt de boel wel meer in balans.
9 maart 2015 17:28
@Mitch
Weet je het zeker? Ik denk dat je nu de hele tijd verhalen krijgt in de trant van: "Wat als Boonen niet was gevallen en hier had mee gedaan..."

Maar serieus: dit is natuurlijk erg jammer voor het voorjaar. Een goede Boonen is mooi om te zien koersen.
9 maart 2015 17:29
Je hoeft van mij geen fan van Boonen te zijn, maar als fan van het wielrennen vind je dit toch jammer? We hebben net nog gezien in de omloop en in Kuurne hoe Boonen graag de koers mee maakt, dat wil je toch ook zien in die monumenten!
9 maart 2015 17:29
Mijn eerste edit wegens provoceren :), ik had hem wel verwacht, maar toch, twee flauwe grapjes, moeten mensen intussen toch tegen kunnen.
@tokster: het hoeft niet, maar mag wel.
Natuurlijk zonde dat Boonen uitvalt, zonde voor de extra spanning in het voorjaar. En hopelijk herstelt hij snel.
9 maart 2015 17:30
Moet je als Belg nu voor Ettix juichen of voor LottoNL
9 maart 2015 17:31
@Mitch,

Hoe zou het aangenamer worden dan??? Nu gaat wuyts natuurlijk elke wedstrijd om het kwartier verkondigen dat Boonen hier wel een grote kans zou hebben gehad om te winnen als hij die sleutelbeenbreuk niet had et cetera...
9 maart 2015 17:33
@Wheely

Wat dacht je van een Roelandts die voor een Belgische ploeg rijd? (mits hij goed hersteld is natuurlijk)
9 maart 2015 17:35
@Zjoske Afgaande op OHN was Boonen niet de topfavoriet voor de klassiekers. Absoluut niet de beste man in koers. Nu hoeft dat nog niet alles te zeggen over RvV en P-R, maar hoop toch dat de Belg daar tot inzicht kwam dat Boonen nog wel een stap moest maken tov bijvoorbeeld Vanmarcke en dat daarmee de vraag ''Wat als Boonen...?'' iets minder relevant maakt.
Maar je hebt gelijk, de vraag ''Wat als Boonen..?'' zal waarschijnlijk nog wel langs komen.
9 maart 2015 17:43
Jammer, kansen van Terpstra en Stybar zijn nu toch wel een stukje minder.
9 maart 2015 17:44
Dit vind ik nou niet jammer:) hopen dat die de klassiekers niet kan rijden zodat etixx eindelijk een x voor iemand anders gaat rijden want boonen is gwn op zijn retour
9 maart 2015 17:44
Goed nieuws voor Terpstra en Stybar.
9 maart 2015 17:48
@jasperVG
Dat voorval van de OHN is zeker niet de schuld van Boonen, Boonen kan zeker een goede ploegmaat zijn (zie pozzato en milaan-sanremo, devolder en diens 2 zeges in de ronde), en ook de aanwezigheid van Boonen in het achtervolgend groepje heeft een beetje meegespeeld in de zege van Terpstra in PR
Dit is heel jammer, want of je nu Belg of Nederlander bent, je ziet graag koers en Boonen maakt die
9 maart 2015 17:54
Als Belg moet je juichen voor Vanmarcke uit de Nederlandse Lotto-jumbo ;). En voor Greg uit het BMC team.
Je zal niks in de krant zien van "als hij niet was gevallen dan.."want dat was het plan niet.
En ja Terpstra wint Roubaix mede door de aanwezigheid van net die Boonen. Zonder die grote kopgroep had hij dat nooit gewonnen.
Met Boonen is het ook altijd koers, cfr Omloop en Kuurne.
Dit wens je niemand toe, behzlve zij die vechten op de fiets.
9 maart 2015 17:56
Heel jammer voor hem.
Ben daarentegen wel blijer voor Lotto Jumbo en met name SEP.
Want, anders had OPQS een extreem sterk blok. Nu nog steeds sterk, maar toch beduidend minder. Zou als ik Lotto Jumbo was nu dit jaar wederom Tjallingi meesturen in een vroege aanval anders moeten zij controleren ben ik bang.
Wat wordt de ploegsamenstelling van LJ voor de kasseienklassiekers?
9 maart 2015 17:56
Zonde als hij niet meedoet. Maar het wedstrijd verloop gaat niets anders zijn.. sep gaat met of zonder boonen winnen. Daarbij is boonen inderdaad op zijn retour. Kwam flink tekort in OHN. Werd uit het wiel gereden Door een stannard met terpstra in het wiel.
9 maart 2015 17:56
Zonde, zonde, het is echt wel zuur wat hij steeds oploopt.
't maakt ook de kwetsbaarheid van de Vlaamse klassieker-man zichtbaar: tussen begin december en half april moet er niks mis gaan.
1 2 3 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.