Geen klassiekers voor Tom Boonen
ASO
maandag 9 maart 2015 om 17:10

Geen klassiekers voor Tom Boonen

De voorjaarsklassiekers staan op het spel voor Tom Boonen. De Belg dreigt de wedstrijden te moeten missen na een val in Parijs-Nice.

Boonen raakte vandaag in de finale van de eerste rit tegen het asfalt. Op ongeveer twintig kilometer van de finish tikte hij het achterwiel aan van zijn voorganger. De renner van Etixx-Quick-Step viel hard op zijn schouder. Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

Voor Boonen was opgave onvermijdelijk. Volgens de eerste berichten heeft hij zijn linkersleutelbeen gebroken.

Update (19.00 uur)
Tom Boonen heeft zijn sleutelbeen niet gebroken bij zijn val in Parijs-Nice, meldt Sporza. De kopman van Etixx-Quick-Step heeft wel een verrekking in zijn linkerschouder opgelopen. Boonen moest de strijd in de Koers naar de Zon staken.

Update (19.32 uur)
Boonens ploeg Etixx-Quick-Step meldt via haar website dat Tom Boonen de voorjaarsklassiekers moet missen. Hij moet drie tot zes weken herstellen. “Deze blessure neemt extra tijd in voor herstel voor het natuurlijke herstel van de blessure”, zegt ploegdokter Van Mol. “Helaas zal Tom niet mee kunnen doen in de klassiekers.”

RIDE Magazine
120 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
9 maart 2015 22:47
Ook al is het misschien geen breuk. Probeer maar eens met zo'n contusie over de kasseien te rijden. Dan wordt de Hel van het Noorden een echte hel.
9 maart 2015 23:14
Misschien dat we hem dan een keer in de Amstel gaan zien?
9 maart 2015 23:19
Niemand heeft mij ooit kunnen betichten van grote sympatie voor Boonen, maar dit is echt enorm zuur. Iemand die zo verbeten het voorjaar in gaat, wordt altijd gemist.
Ik lees veel over het feit dat Boonen over zijn top zou zijn. Daar ben ik het nog niet mee eens. In de Omloop hoorde hij wederom tot de zes sterksten; dan kan je niet zeggen dat Boonen geen topper is. Het is erg makkelijk om hem zomaar af te serveren.
10 maart 2015 00:02
Iedereen schijnt het jammer te vinden dat hij er niet bij is. Nou, ik niet hoor. EQS mist nu een belangrijke, tactische pion en daar worden de koersen alleen maar mooier van. Of is iedereen hier EQS-fan en vindt iedereen het geweldig dat ze de ene na de andere wedstrijd moeiteloos winnen ? Daarnaast is mijn respect voor de heer Boonen zo ongeveer tot het nulpunt gedaald, na alle fratsen die hij in zijn leven heeft uitgehaald en zijn onprofessioneel huilgedrag (bijvoorbeeld na afgelopen Nieuwsblad).
10 maart 2015 06:40
Culnamo, niet meer op eigen allerbeste niveau, wil niet zeggen dat hij niet nog steeds een topper is. Ooit was Boonen met afstand de sterkste, dat is simpelweg niet meer zo.
10 maart 2015 07:32
@ti-raleigh
Wat maakt het uit welk team veel wint? Zolang ik mooie koers zie maakt het mij niet uit hoor.
Met Boonen verliezen de klassiekers een smaakmaker, wat je er ook van vind.
10 maart 2015 07:52
Had het gevoel dat hij dit jaar nog eens dicht bij zijn top ging zijn in RVV en p-r. In het nieuwsblad was hij nog niet top, maar wie in het nieuwsblad top is, is in de ronde meestal net over zijn piek. Spijtig, want boonen wil altijd koers maken.
10 maart 2015 08:19
Onbegrijpelijk dat wielerliefhebbers niet kunnen genieten van Tom Boonen. Jarenlang heeft hij praktisch iedere koers waar hij als favoriet aan de start kwam, kleur gegeven en meegestreden om de voorste plekken. Zoals hij "zijn" Taaienberg en "zijn" Koppeberg en "zijn" Muur oprijdt kunnen weinigen hem nadoen en het koersen in de "gootjes" staat vast in mijn herinnering. Mentaal bovendien ijzersterk, getuige het overwinnen van zijn privé-sores vorig seizoen. Een echte Flandrien, nooit te beroerd om te koersen. Gemakkelijk benaderbaar voor de media, meestal vriendelijk en met een goed verhaal. En toch zijn er volgers, die blijkbaar een hekel aan hem hebben vanwege zijn uiterlijk vertoon of bepaalde uitlatingen van hem. Dat mag, we leven in een vrij land, maar kom niet aan met de bewering dat het wegvallen van Boonen geen verlies is voor de koers, want dan houd je niet van wielrennen !
10 maart 2015 08:28
@ sooike:
het is een bekend verschijnsel dat sommige wielerflitsers het niet hebben op bepaalde renners/ploegen. dat zou jij als ervaringsdeskundige hierin toch moeten weten.
stellen dat je niet van wielrennen houdt als iemand een renner die jij als held ziet niet moet, tja...
hou je zelf eigenlijk wel van wielrennen?

overigens ben ik zelf wel een beetje fan van Tommeke.
10 maart 2015 08:29
Voor de komende weken is minimale belasting geadviseerd. Maar daar weet Boonen alles van.

Wel spijtig nieuws trouwens.
10 maart 2015 09:12
3 tot 6 weken.. Het is nog (krap) 4 weken tot Vlaanderen en 5 tot Roubaix. In het beste geval kan ie met enkel kilometers op de rollers de Panne meepeddelen en dan relatief fris Vlaanderen aanvangen en in Roubaix weer een behoorlijk niveau kunnen halen. In het beste geval... Zou wel weer een miraculeuze wederopstanding zijn. Maarja, Pasen valt in Vlaanderen niet voor niks op de dag van de Ronde....
10 maart 2015 09:15
Voor de koers is dit alleen maar positief. Het blok EQS mist hierdoor zijn belangrijkste tactische pion en moet nu in situaties tussen Terpstra en Stybar gaan kiezen. Boonen bleef toch de absolute kopman en deze twee konden er vrij om heen fietsen.

Voor de person Boonen is dit natuurlijk een aderlating. Zijn hoogtepunt van het seizoen zal hij vanaf de bank moeten bekijken. Helaas voor hem, mist hij nu de enige grote koersen in een seizoen waarin hij nog een rol kan spelen. De rest van het seizoen zal hij het moeten doen met kleinere koersjes die hij nog zou kunnen winnen. Buiten het BK om.
10 maart 2015 09:16
misschien is dit wel een goede aanleiding om eens een doel te maken van de AGR? RVV en P-R zijn echt te vroeg.
edit; AGR waarschijnlijk ook nog te vroeg.
10 maart 2015 09:26
Hopelijk kan hij zich nog opladen en is dit niet het einde van zijn carriere..
Zou eentje zijn die eindigt in mineur!
De komende 2 wk's en volgende RvV, PR hebben deze Boonen nog nodig.
10 maart 2015 09:48
@ti-raleigh
Etixx wint niet alle koersen, in OHN heeft Stannard ze ook gevloerd en dat was mooie koers. En ze zijn ook gewoon het sterkste team momenteel, dan is het normaal dat ze vaak winnen. Dat Boonen uitvalt is gewoon zo jammer voor het voorjaar, het blijft een attractieve renner die alle koersen die hij rijdt kleurt
Ook schuiven veel mensen kwiatkowski naar voren hier, hij is zeker in staat de ronde te winnen, maar hij richt zich op de 3 ardennenklassiekers dus die zal zeker niet in Tom's plaats opgenomen worden
10 maart 2015 10:57
Of je nu fan bent van Tom of niet, dit is erg voor de kasseikoersen en voor Tom zelf. Etixx zal wel overleven zonder Tom, doen ze trouwens al een paar jaar. Hij is en blijft 1 van de sterkste kasseirenners van het moment, dus is dit spijtig voor de koers.
10 maart 2015 10:59
Heel jammer. Of je hem nu graag ziet of niet, Boonen blijft een aantrekkelijke coureur die graag koers maakt. En zo is heel zijn voorjaar eraan. Voor de AGR en Luik zijn zijn klimcapaciteiten immers te beperkt.
10 maart 2015 12:03
Het komende WK zal wel zijn grote doel worden.

De negatieve reacties heeft Boonen niet verdiend maar heeft ie waarschijnlijk te danken aan zijn malle ploegbaas en het sporza commentaar. Die roepen uiteraard reactie op.

De onderlinge krachten tussen de ploegen zijn nu wel eerlijker verdeeld al blijft Ettix een retesterk blok.
10 maart 2015 13:01
Heel jammer dat hij ontbreekt bij een aantal voorjaarsklassiekers. Hopelijk keert hij spoedig terug in het peloton.
10 maart 2015 13:18
@ tokstar.
Ik zal dan wel op een andere manier naar sport kijken dan jij. Ik vind het wel leuk dat PSV eens een keer weer kampioen wordt en niet Ajax voor de 5e keer op rij. Zo kijk ik dus ook een beetje naar wielrennen. Het competitieve element is toch 0,0 als iedere keer EQS wint, dan zit er toch niks geen spanning in.

@ Sooike. Ik hou juist erg veel van wielrennen. Daarom zie ik de pluspunten van het wegvallen van Boonen, namelijk dat het nu spannender lijkt te worden omdat het EQS-blok minder sterk is.
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.