Tom Pidcock deelt tijdens inhaalrace in Hulst kopstoot uit aan Zweedse achterblijver
zaterdag 30 december 2023 om 16:43

Tom Pidcock deelt tijdens inhaalrace in Hulst kopstoot uit aan Zweedse achterblijver

Het was niet de dag van Tom Pidcock in de Wereldbeker Hulst. De Brit kwam in de allereerste bocht al ten val, waarna hem een inhaalrace wachtte. Daarbij ontzag hij de achterblijvers die hij in moest halen niet.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock ging na enkele seconden koers al onderuit en daarbij brak hij, tot overmaat van ramp, zijn derailleur en shifter. Toch was het nog niet einde cross, want de Brit liep drie minuten naar de materiaalpost om de wedstrijd toch af te kunnen maken. Hij begon zelfs aan een flinke inhaalrace.

Tijdens die inhaalrace moest Pidcock verschillende achterblijvers passeren. In de tweede ronde, toen hij voor plek 73 reed, wilde hij langs Ville Merlov. Pidcock deelde met zijn hoofd een beuk uit aan deze 18-jarige Zweed, zodat hij ruimte had om binnendoor te gaan. De beelden leidden tot verontwaardiging op X.

Uiteindelijk eindigde Pidcock als 25ste in de cross, op drie minuten en 44 seconden van winnaar Mathieu van der Poel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.