Tour 2022: Bettiol geeft het stokje door aan juichende verliezer Philipsen

woensdag 6 juli 2022 om 08:40
Tour 2022: Bettiol geeft het stokje door aan juichende verliezer Philipsen

foto: Cor Vos

Tweede worden, maar denken dat je eerste bent en de armen in de lucht gooien. In de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk overkwam het Jasper Philipsen, die de sprint van het peloton won, maar niet in de gaten had dat Wout van Aert acht seconden eerder de streep solo was gepasseerd. Het leidde tot een grappende reactie van Alberto Bettiol.

“Blij om het stokje aan jou door te geven”, stuurde de Italiaan op Twitter lachend naar Philipsen. In de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gebeurde iets soortgelijks, toen met Bettiol in de hoofdrol. Nadat Andreas Leknessund als enige standhield vanuit de vlucht, regelde Bettiol de sprint van de achtervolgende groep en waande hij zich winnaar. Nu heeft hij in de persoon van Philipsen dus een opvolger.

Er was recentelijk ook al een voorganger, Wout van Aert. In het Critérium du Dauphiné, op weg naar Chastreix-Sancy, werd de Belg op het allerlaatste moment voorgestoken door David Gaudu. Op dat moment richtte Van Aert zich al op om het feestje te vieren. Van Aert kon er wel mee lachen, getuige zijn reactie richting Gaudu, en kon de smart die er was al gauw delen met Bettiol. In een tweet gaf hij de spreekwoordelijke fakkel door aan de renner van EF Education-EasyPost.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone