Tour 2023: Vermogen Pidcock laat zien dat vierde etappe verkapte toertocht was
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juli 2023 om 19:10

Tour 2023: Vermogen Pidcock laat zien dat vierde etappe verkapte toertocht was

De vierde etappe in de Tour de France naar Nogaro gaat de boeken in als een van de makkelijkste ritten in de geschiedenis van de Tour. Natuurlijk ging het in het laatste uur van de etappe hard, maar voor de eerste drieënhalf uur van deze rit hoeft zelfs de gemiddelde toerfietser geen schrik te hebben.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat laat Tom Pidcock zien op zijn Instagram. De Brit deelde na afloop van de vierde etappe direct zijn vermogen en hartslag op het sociale medium.

Die zijn bijzonder laag: meer dan vierenhalf uur lang reed de Brit met een gemiddelde hartslag van onder de honderd. Ook zijn gemiddelde vermogen bewijst dat de vierde etappe een verkapte toertocht was: Pidcock trapte gemiddeld 126 watt weg.

In sommige zware bergritten ligt dat gemiddelde wattage bij de coureur van INEOS Grenadiers, die slechts 58 kilo weegt, meer dan twee keer zo hoog: tussen de 250 en 280 watt gemiddeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.