‘Tour de France 2018 over onverharde stroken in Bretagne’
foto: Sirotti
dinsdag 29 november 2016 om 08:56

‘Tour de France 2018 over onverharde stroken in Bretagne’

De route van de Tour de France 2017 is onlangs pas gepresenteerd en nu sijpelen al de eerste geruchten binnen over het Tourparcours van 2018. Volgens France Blue is de organisatie bezig met een etappe over de onverharde wegen van de Tro-Bro Léon.

Volgend jaar brengt de Tour geen bezoek aan het schiereiland Bretagne, maar de Bretonse wielerfans hoeven niet te treuren want een jaar later zou Tourorganisator ASO drie etappes in Bretagne willen plannen.

Volgens France Blue is een rit tussen Lorient en Pointe du Raz bijna rond, daarin zouden zo’n dertig kilometer over grintwegen wegen leiden. Het gaat daarbij om dezelfde paden als in de Tro-Bro Léon. De route van de Tour de France 2018 wordt eind volgend jaar officieel gepresenteerd.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
29 november 2016 19:45
@jacco
Leuk van die schoolmeesters minuten lang imponerend met formules om dan aan het eind door een wijsneus van een leerling gecorrigeerd te worden. Spelfouten moet kunnen overigens, houdt alert. Muziek doet ook wonderen trouwens, hartverwarmend, leerde het eigelijk op de belgische tv, bonjour la france met altijd een chanson aant eind me al wanend au cafe Puschkine avec Nathalie.
29 november 2016 20:50
@vevie, als je onder strijd het secondenspel tss de favorieten verstaat, dan is het idd niet de Tour, maar de Vuelta die jaarlijks de mooiste strijd biedt, maar dat is dan steeds op die muren om een handvol seconden. En daar valt wat voor te zeggen, maar het duurt steeds maar hooguit een kwartier en dat steekt bij mij als kijker. Zo'n waaierrijden, of zo'n aanval van Sagan en Froome of Froome in die afdaling vind ik veel sensationeler, het duurt (in het geval van waaiers) vaak een uur of langer... In de Giro en/of de Vuelta zie ik in de rapte maar een paar zo'n ritten de voorbije jaren, die waar Dumoulin uit de wielen werd gereden in 2015 en het probeersel van Contador in de voorbije Vuelta... In de Tour ga je bovendien een boeiendere strijd zien voor de nevenklassementen: Majka, Pinot en Bardet, Sagan, Hushovd vroeger, in de periode vóór de dominantie van Sagan het dagelijkse gekibbel in ieder onooglijk tussensprintje. Het feit dat mee zijn in de ontsnapping op zich al als een overwinning wordt gezien door een deel van het peloton wat ervoor zorgt dat er vaak urenlang gestreden wordt voor de juiste ontsnapping. Het feit dat op het podium komen zó belangrijk is wat ervoor zorgt dat er op de meest onooglijke heuveltjes gesprint wordt voor de eerste bergpunten. Een rit in de tour staat voor de renners onder de klassiekers maar boven de semi-klassiekers. De ritten in Giro en Vuelta worden veel vaker weggegeven door de toppers en daarom vind ik dat er in de Tour veel meer strijd is dan in de Giro en de Vuelta, ik denk niet dat dat iets is dat je 'biased' kan noemen, het is de instelling van de renners en dat vertaalt zich in meer strijd tussen de toppers. Tenzij je het natuurlijk ziet als een spannende secondenstrijd, zoals ik in het begin stelde, denk ik niet dat dat iets is dat je kan ontkennen.
29 november 2016 21:56
@schipperaar
Geheel off: met Nathalie? Mag toch aannemen van onberispelijk niveau? Want je weet net zo goed als ik dat achter Pouchkine, in dat straatje achter LaFayette richting parking, er madammekes staan van minder allooi hoewel van het sjiekere soort in hun métier, gezien hun bontjassen. En altijd bereid tot een uitnodigende blik richting een voorbijgaand heerschap. Weet niet hoe het nu is, na het Sarkozy-tijdperk.
29 november 2016 23:42
@jacco
Off again, refereerde aan Gerard Becaud, la plage rouge etait vide, elle faisait en phrase sobre la revolution d'octobre op het rooie plein maar niet a Paris maar bij de tombe de Lenine toen bond nog heel gewoon was.
29 november 2016 23:48
Ah, Gilbert, d’accord.
30 november 2016 18:22
@Miguelon, dat jij de Tour boeiender vindt dan de Giro is duidelijk. Ieder zijn smaak uiteraard. Maar die strijd tussen de toppers heb ik in de Tour zelf toch wel gemist. Net als verrassende leiders in de koers etc.
Zelf vond ik de Tour weer zwaar teleurstellend, met name door de dominantie van Sky. Dat slaat elke koers morsdood.
30 november 2016 19:47
Ja leuk, en graag ook nog een stukje waterfietsen erin. Of is het daar nog een paar jaar te vroeg voor?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.