Tweede etappe Tour de France 2017 wordt rit voor sprinters
Foto: Sirotti
vrijdag 22 april 2016 om 17:32

Tweede etappe Tour de France 2017 wordt rit voor sprinters

Dat de Tour de France volgend jaar in het Duitse Düsseldorf start was al bekend, maar Tour-organisator ASO heeft vandaag enkele details over de tweede etappe bij onze oosterburen bekend gemaakt.

De Tour de France start volgend jaar op 1 juli met een dertien kilometer lange tijdrit in de straten van Düsseldorf. De tweede rit wordt een etappe voor sprinters. Na de start in Düsseldorf wordt er eerst een lus van vijftig kilometer gereden die de renners terug naar de startplaats brengt. Daarnaast maakte ASO bekend dat de tweede rit Mönchengladbach (ten westen van Düsseldorf) aandoet. De stad ligt op slechts 35 kilometer van Roermond.

De eerste punten voor de bergtrui worden uitgedeeld op de Grafenberg. De finishplaats van de tweede rit is nog niet bekend gemaakt.

tour17_2

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 april 2016 17:43
Het wordt steeds gekker met die bekendmakingen over een parcours. Tot voor kort lekte wel eens een etappeschema van een ronde uit, daarna ging de organisatie de etappes ongeveer één voor één bekendmaken. Nu wordt de 'voorpret' nog veel verder opgerekt door meer dan een jaar te voren 'enkele details' over een enkele etappe te openbaren van een koers van drie weken. Misschien is het een idee om dit soort opgefokte propaganda te negeren tot het hele schema bekend is?
22 april 2016 18:08
@Tuubke: wel redelijk mee eens. De etappes één voor één bekend maken vind ik prima, maar halve etappes... Tja, wat moeten we daar nu mee? Er staat dat dit een rit voor sprinters is, maar wat als ze in de onbekende laatste kilometers nog een aantal heuvels aan doen?
22 april 2016 19:43
En dan de derde dag graag Limburg in met een leuke heuvelrit en finish in Maastricht zodat Dumoulin daar zijn gele trui kan showen
23 april 2016 08:29
Finish in Roermond zou ook mooi zijn!
23 april 2016 10:18
Een heuvelrit in Limburg? Dat lijkt mij vragen om ongelukken op die smalle weggetjes. In het begin van de Tour zijn de etappes altijd hypernerveus omdat iedereen bang is ergens een seconde of wat te verliezen.
23 april 2016 10:26
Quote van Tuubke:
Misschien is het een idee om dit soort opgefokte propaganda te negeren tot het hele schema bekend is?

Maar dat recht heb je toch gewoon?
23 april 2016 16:14
vraag erik dekker of valverde maar eens over veel km door zuid limburg

Om te reageren moet je ingelogd zijn.