UCI breidt Wereldbeker MTB-weekend flink uit
foto: RedBull Content Pool
woensdag 21 september 2022 om 16:18

UCI breidt Wereldbeker MTB-weekend flink uit

Een weekend in de Wereldbeker mountainbike gaat er in 2023 anders uitzien. De UCI heeft bekendgemaakt dat er meer wedstrijden deel gaan uitmaken van een UCI Mountain Bike World Cup. Zo krijgen de beloften hun eigen shorttrack-races en worden Cross Country marathon-wedstrijden toegevoegd aan het schema.

Het management comité van de UCI heeft die wijzigingen tijdens het WK wielrennen in Australië goedgekeurd. Na het recente succes van de shorttrack-wedstrijden voor mannen en vrouwen, die pas enkele jaren geleden zijn geïntroduceerd, is besloten om de U23-renners hun eigen categorie te geven.

Tijdens elke Wereldbeker worden dus vier shorttrack-races verreden. Vaak gebeurt dat op vrijdagavond, twee dagen voor de reguliere Cross Country-wedstrijden van zondag.

Daarnaast wordt de MTB Cross Country Marathon geïntegreerd in de huidige Wereldbeker-weekenden. Dat betekent dat de eigen Marathon Series komt te vervallen. Vanaf 2024 zullen bovendien de Enduro- en e-Enduro-wedstrijden deel uitmaken van het WK mountainbike.

In augustus werd de kalender van de Wereldbeker MTB 2023 al gepresenteerd. De eerste manche vindt plaats in Valkenburg, Nederland.

Geef een reactie