UCI en WADA laten zaak tegen Kreuziger vallen
vrijdag 5 juni 2015 om 18:09

UCI en WADA laten zaak tegen Kreuziger vallen

De UCI en het WADA hebben de zaak tegen Roman Kreuziger laten vallen. Dat lieten de partijen op vrijdag weten middels een persbericht. Er zou nieuwe informatie binnengekomen zijn, die verdere vervolging van de Tsjech niet langer nodig maakt.

Voor de Tour de France van vorig jaar werd Kreuziger op non-actief gesteld wegens verdachte waarden in zijn bloedpaspoort. Ondanks vrijspraak van het Tsjechisch Olympisch Comité zette de UCI door en werd de zaak richting het internationaal sporttribunaal CAS gebracht. Kreuziger zelf hield altijd vol onschuldig te zijn en ging ver om dit te bewijzen. Zo liet hij zich onderzoeken in de Mayo Clinic, de grootste medische non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, en liet hij na afloop weten dat de resultaten hem vrijpleitten.

Of dit de ‘nieuwe informatie’ is waarop de UCI doelt, is niet geheel duidelijk. Wel is duidelijk dat zowel de internationale wielerbond als het WADA nu definitief geen zaak meer hebben tegen Kreuziger en de man van Tinkoff-Saxo dus weer vrijuit kan koersen, zonder dat hem een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt.

De UCI en het WADA lieten verder weten geen commentaar te willen leveren op de kwestie.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2015 01:51
Ik ken Kreuziger niet, weet niet wat ie eet, drinkt en hoe ie slaapt. Ik ken hem alleen van de tv, als renner, voor de rest moet ik het doen met berichtgeving her en der. Aldus heb ik geen oordeel over Kreuziger (zoals ik ook onmogelijk kan weten of de Rus een idioot is en of de Spanjaard liegt, uit post hierboven). Daarom kan ik ook niet roepen dat Kreuziger de boel bedriegt, dat kan hoogstens een onderbuikgevoel zijn. En de onderbuik is een hele slechte raadgever. Dus: niet vervolgd, dan zal t wel in orde zijn allemaal. Next!
6 juni 2015 09:49
Is dat de immer betrouwbare en gerenommeerde kliniek Iban Mayo?
6 juni 2015 10:01
Voor de beeldvorming zou het heel goed zijn als men dan ook uit de doeken zou doen waar deze beslissing precies op gebaseerd is. Zonder duidelijke verklaring blijft hier voor altijd een luchtje aan hangen..

Wat ik uit diverse media kan halen is dat UCI en WADA gewoonweg niet kunnen bewijzen dat het door doping komt. Dat wil m.i. dus niet zeggen dat het geen doping was..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.