Van Eerd, Belgische voetbalfans, Alpe d’Huez

dinsdag 19 juni 2018 om 20:00
Van Eerd, Belgische voetbalfans, Alpe d’Huez

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de Tour of Mevlana, Belgische voetbalfans en Alpe d’Huez.

David van Eerd gevloerd door Rus in Tour of Mevlana

David van Eerd is tweede geworden in de tweede etappe van de Tour of Mevlana (2.2) in Turkije. De 28-jarige Nederlander – die in 2012 een etappe won in de Grand Prix Chantal Biya in Kameroen – moest zijn meerdere erkennen in Ivan Balykin van Torku Sekerspor. De Rus neemt ook de leiding over in het klassement, nadat hij gisteren derde werd in de proloog.

Belgische voetbalfans… of wielerfans?

Deze fans lijken klaar te ‘zitten’ voor een duel van de nationale voetbalploeg. Maar dan blijkt dat de Belgen vandaag niet in actie komen op het wereldkampioenschap voetbal. Of ze hebben maar even snel hetzelfde aangetrokken als gisteren tijdens België-Panama, of ze hopen toch op een Vlaamse zege in Halle Ingooigem.

Die Belgische zege kwam er overigens niet, want Sean De Bie moest Nederlanders Danny van Poppel en Fabio Jakobsen laten voorgaan in de eindsprint.

https://twitter.com/NapoleonGamesCC/status/1009005000876527617


Nog dertig dagen tot Alpe d’Huez

Over exact dertig dagen klimt het Tourpeloton naar de Nederlandse berg: Alpe d’Huez. In het verleden wonnen grote Nederlandse renners als Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Peter Winnen op de klim met 21 bochten. Het filmpje belooft ook dit jaar weer een waar spektakel.

https://twitter.com/alpedhuez/status/1008952520025280512


Overwinning Van Poppel vijftigste Nederlandse zege van 2018

De overwinning van Danny van Poppel vandaag in Halle-Ingooigem is niet alleen voor de sprinter van LottoNL-Jumbo speciaal. Ook vanuit nationaal oogpunt is het een overwinning om te onthouden. Het is namelijk de vijftigste Nederlandse zege van 2018, zo heeft ProCyclingStats uitgerekend.

Hiermee hoeft Nederland alleen Italië (92) en Frankrijk (76) voor zich te dulden, maar houdt het gerenommeerde wielerlanden als België (40), Spanje (38) en Duitsland (25) achter zich. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat drie zeges zijn behaald in de Carpathian Couriers Race, een Poolse beloftekoers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.