Vuelta a San Juan nodigt zeven WorldTour-teams uit
Bauke Mollema won in 2017 - foto: Sirotti
vrijdag 17 november 2017 om 16:49

Vuelta a San Juan nodigt zeven WorldTour-teams uit

De Vuelta a San Juan ontvangt in 2018 zeven WorldTour-ploegen. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar, toen vier teams (Quick-Step Floors, UAE Emirates, Bahrain Merida en Trek-Segafredo) van het hoogste niveau aan de start stonden. BORA-hansgrohe, Lotto Soudal en Movistar debuteren in de Argentijnse rittenkoers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens Argentijnse media heeft Vincenzo Nibali al zijn komst toegezegd. In totaal heeft de organisatie van de Vuelta a San Juan 26 formaties uitgenodigd. Androni Giocattoli, Caja Rural-Seguros RGA, Israel Cycling Academy, UnitedHealthcare en Wilier Triestina-Selle Italia zijn de ProContinentale ploegen aan het vertrek. Het deelnemersveld kent daarnaast nog zeven teams van continentaal niveau en evenveel nationale selecties.

Vorig jaar ging de eindoverwinning in de Vuelta a San Juan naar de Nederlander Bauke Mollema. Zijn ploeg Trek-Segafredo laat weten dat het nog niet bekend is of de Groninger volgend jaar zijn titel komt verdedigen. De editie van 2018 staat op de UCI-kalender van 21 tot en met 28 januari.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
17 november 2017 20:13
Fijn zo'n steeds beter deelnemersveld in Argentinie! Zal Cookson ook deugd doen met de mondialisering. Wordt nu ook tijd om er tenminste een 2.HC koers van te maken!
17 november 2017 21:29
Dani Diaz is weer terug in het lokale circuut, dus die zal de concurrentie weer ouderwets de moeder fietsen daar. Vroaaaarrr
18 november 2017 09:39
Gaat Mollema zijn titel verdedigen?
18 november 2017 15:05
Hopelijk dan ook een iets beter parcours dan 5 op de 7 etappes sprints...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.