WK 2017: Nederland maakt definitieve selecties bekend
maandag 28 augustus 2017 om 16:33

WK 2017: Nederland maakt definitieve selecties bekend

Nederland heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor het aankomende wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. In de negenkoppige selectie van bondscoach Thorwald Veneberg is Giro d’Italia-winnaar Tom Dumoulin de meest in het oog springende naam.

Klimmers Bauke Mollema en Wout Poels zijn eveneens van de partij. Ook voorjaarsmannen Lars Boom, Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld zijn geselecteerd. De selectie wordt verder aangevuld met Jos van Emden en Koen de Kort.

Bij de elitedames zijn Giro Rosa – en Luik-Bastenaken-Luik winnares Anna van der Breggen, La Course-laureaat Annemiek van Vleuten en Europees kampioen Marianne Vos de voornaamste namen. Zij worden bijgestaan door tijdrijdster Ellen van Dijk, nationaal kampioen Chantal Blaak, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing.

Herenselectie flag-nl Nederland voor WK 2017 in flag-no Bergen (Noorwegen)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Lars Boom
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-nl Bauke Mollema
flag-nl Wout Poels
flag-nl Niki Terpstra

Damesselectie flag-nl Nederland voor WK 2017 in flag-no Bergen (Noorwegen)
flag-nl Chantal Blaak
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Ellen van Dijk
flag-nl Janneke Ensing
flag-nl Amy Pieters
flag-nl  Annemiek van Vleuten
flag-nl Marianne Vos

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2017 16:36
Lijkt mij prima selectie. Over een of twee namen kun je altijd twisten, maar logisch.
28 augustus 2017 16:37
De persoon, die op een vrij zware, oplopende aankomst Nederlands kampioen werd, hoeft niet mee?
28 augustus 2017 16:38
Huh, tijdrijder Van Emden... is dat niet tegenstrijdig met het eerdere nieuwsbericht van vandaag m.b.t Kelderman?
28 augustus 2017 16:39
Op zich was een Van Poppel o.i.d. nog wel een optie geweest. Oftewel een sprinter die wel wat kan overleven. Dan hoef je niet vol voor die sprinter te gaan, maar mocht het op een sprint eindigen is het wel fijn als je er eentje bij je hebt.
28 augustus 2017 16:40
Afwezigheid van Groenewegen lijkt me toch niet heel 'opvallend' zoals hier gesuggereerd wordt. Het parcours lijkt me echt wel zwaar, dus iets te zwaar voor hem. Wat ik wel zie is heel veel jongens die hier als kopman kunnen worden uitgespeeld, waardoor er vooraf waarschijnlijk geen echte kopman is. Daarentegen relatief weinig jongens die echt voor iemand in de koers zullen gaan werken, Van Emden dan maar en De Kort, Langeveld en Van Baarle (misschien net te zwaar voor hem dit) (, Boom????). En dan mis ik Kelderman en Oomen misschien wel op dit parcours. Of Clement als extra helpende hand. Ben benieuwd hoe dit wordt uitgespeeld, maar vrees voor een 'we-zien-wel-hoe-de-koers-verloopt'-scenario zonder echte keuzes. In potentie wel een man of 6-7 die op dit parcours kunnen winnen, dat dan wel weer.

Ik zou Boom trouwens lekker vooruit sturen in de kopgroep, dan krijg je daar geen gezeik mee met knechten en in het uiterste geval dat de groep vooruit blijft dan heb je ook nog iemand die het af kan maken.
28 augustus 2017 16:42
Duidelijk spelen om te winnen, en dat dan door aan te vallen. Een Sinkeldam achter de hand houden voor een verre top 10 plek levert dan ook niet op. Ik vind het wel een mooie selectie met intelligente en ervaren renners die allen gedreven zullen zijn. Ben alvast benieuwd
28 augustus 2017 16:42
@west Zie je Sinkeldam als serieuze optie voor dat parcours in Bergen ja? @thorsen Als Danny gister (als kopman) al niet mee kan komen in Plouay, heb ik er een zwaar hoofd in dat ie in Bergen wel mee kan op dat parcours daar. Ze moeten toch 3 km aan bijna 6 procent doen in 5,5 km daar. Met na de top nog maar 10 km naar de finish.
28 augustus 2017 16:43
@ redactie:
de afwezigheid van groenewegen is helemaal niet opvallend. 12 keer het lokale rondje met daarin o.a. Salmon Hill is veel te veel voor een platte sprinter:
Quote:
De plaatselijke ronde start bij het park Festplassen. De renners rijden een 200 meter lange tunnel in om uit te komen bij de Puddefjords brug. Na 2,5 kilometer wacht het eerste klimmetje van de lokale ronde: de Løbergsveien is ongeveer 700 meter lang en gaat gemiddeld 5% omhoog. Nog eens 2,5 kilometer later stijgt de weg over een afstand van 1 kilometer met 4,8%.

Na een relatief vlak stuk van 1 kilometer wacht de Salmon Hill (Ulriken). Als gezegd gaat het parcours niet helemaal naar boven, de klim is 1,5 kilometer à 6.4%. Vanaf 173,5 meter hoogte duiken de renners een technische afdaling van 2,4 kilometer in.

Eenmaal beneden is het nog 8,2 kilometer naar (de passage aan) de meet. De eerste 5,5 kilometer gaan over glooiend terrein – en bevatten een kasseistrook van 700 meter – en de laatste 2,7 kilometer voeren over een vlak en bochtig stuk langs het water naar de finish.
28 augustus 2017 16:43
'toppers' die missen in niet willekeurige volgorde:
Clement
Kelderman
vd Poel
Kruijswijk
Groenewegen
Sinkeldam
Slagter
Kan me prima in deze selectie vinden.
28 augustus 2017 16:47
Fijn voor Herbert Dijkstra dat Ensing meegaat bij de vrouwen. Kan hij in ieder geval iets vertellen ;)

Terechte selecties. Slagter had misschien nog gekund met zijn eindschot maar die is uit vorm, al veel te lang.
28 augustus 2017 16:52
@chef
Ik vind ten eerste dat de Nederlands kampioen sowieso mee moet. Helemaal op zo'n twijfelparcours. Als het echt stiekem zo zwaar is, wat heb je dan aan van Emden? Dan zijn er, niets ten nadele van Jos, 10 man die een heuvel beter verteren, waaronder Sinkeldam... En als het niet echt zwaar is, is het dan niet raar om de Nederlands kampioen, die Nederlands kampioen werd in een sprint, niet mee te nemen.
Daarnaast denk ik dat het sowieso niet slecht is als je iemand bij je hebt waarmee je kan bluffen.....
En misschien had ik Dumoulin ook nog wel een ploeggenoot gegund?
28 augustus 2017 16:52
Stuk voor stuk sterke renners maar of ze als ploeg kunnen acteren vraag ik me af. Deze mannen zijn het aan hun stand verplicht om koers te maken. Ik zeg #aanvaluh!
28 augustus 2017 16:54
Veneberg , een zonnesteek, wat een selectie.
De helft van de selectie heeft in de laatste maanden geen prijs gereden.
Wat voor een taktiek zal hier gespeeld worden, o.a Terpstra Langeveld ,Boom,
De Kort, of gaan deze mannen knechten voor de kopmannen?
28 augustus 2017 16:56
ik zie dat het nieuwsbericht is herschreven, Groenewegen is nu niet meer de opvallendste afwezige.
28 augustus 2017 17:04
En wie is het speerpunt? Leuk ploegje, maar tactisch lijkt er geen enkel plan achter te zitten.
28 augustus 2017 17:06
Kelderman rijdt de tijdrit volgens de site van de KNWU. Ik denk dat er twee namen omgedraaid zijn. Van Emden de tijdrit, Kelderman mee de weg op.
Of ik zit er helemaal naast, die kans is ook vrij groot.


Edit: het laatste dus, ik klets uit mijn nek.
28 augustus 2017 17:17
Dit parcours kan Groenewegen nu nog niet aan misschien over een paar jaar denk niet dat je zomaar Parijs Roubaix voor beloften wint en vijfde word in dwars door Vlaanderen
28 augustus 2017 17:19
@ zacht:
ach, dat zijn we gewend van je. ;)
28 augustus 2017 17:19
Het tijdritparcours is naar het schijnt vrij lastig, vandaar de selectie van Kelderman wellicht. Bij de Belgen gaat ook De Plus mee, nochtans helemaal geen tijdrijder (al maakt hij daar wel werk van).
28 augustus 2017 17:20
Dit is toch wel een generatie waarin Nl een reële kans maakt om wereldkampioen te worden. Juist omdat we meerdere toppers kunnen uitspelen. Uiteraard moet het parcours daarvoor geschikt zijn. Dat van Noorwegen lijkt me niet selectief genoeg, al zullen ook de Belgen en Spanjaarden alvast de koers hard willen maken.
28 augustus 2017 17:25
Ik ben wel benieuwd of Danny van Poppel in vorm dit parcours had aangekund, we zullen het nu nooit weten.
28 augustus 2017 17:30
van poppel rijdt met de beste omhoog in polen en is in vorm, waarom geen afmakers mee?
28 augustus 2017 17:35
Van Poppel thuislaten.... had zeker geen verzwakking geweest tov van de Kort of van Emden. Kan wel één en ander overleven en scherpe sprint. Clement had ook verder ook wel erg nuttig kunnen wezen.
28 augustus 2017 17:38
Op basis van welke prestatie dit jaar wordt Terpstra meegenomen? Dan nog liever TJS, Oomen of van Poppel.
28 augustus 2017 17:46
Dat vrouwenteam is echt belachelijk sterk. De rest van t vrouwenwielrennen zal ervan sidderen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.