‘Wout van Aert hakt maandag knoop door over toekomst’
foto: Sirotti
maandag 16 juli 2018 om 09:28

‘Wout van Aert hakt maandag knoop door over toekomst’

Voor Wout van Aert is de rustdag in de Tour de France een belangrijke dag voor de toekomst van zijn wielercarrière. Volgens Het Nieuwsblad is het management van de wereldkampioen veldrijden vandaag op de rustdag aanwezig in Annecy om de onderhandelingen met de geïnteresseerde ploegen af te ronden. LottoNL-Jumbo zou hierbij nog steeds in ‘pole-position’ liggen om de Belg binnen te halen.

De overstap van Van Aert zal pas na 2019 plaatsvinden, gezien hij zijn huidige contract bij Veranda’s Willems-Crélan uit wilt dienen. Bij de Nederlandse WorldTour-formatie ligt een contract voor vier jaar klaar voor de klassiekerrenner. LottoNL-Jumbo bevestigde reeds de interesse in Van Aert. Volgens Merijn Zeeman is Van Aert ‘een renner die binnen ons profiel past’.

LottoNL-Jumbo is echter niet de enige kaper op de kust. Ook Sky, Bahrain Merida, Lotto Soudal en Trek-Segafredo zouden hengelen naar de diensten van de Belg. Ook zijn huidige ploeg, Veranda’s Willems-Crélan, maakt nog kans, maar dan wel op de voorwaarde dat Nick Nuyens bij de ploeg vertrekt. De twee zouden niet goed door één deur kunnen met elkaar.

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2018 11:34
Weet iemand misschien of Crelan als sponsor mee wil naar Jumbo mocht Van Aert bij Jumbo tekenen.
Zou leuke extra centen binnen brengen voor de ploeg.
Las net wel dat Crelan er wel over nadenkt om sponsor te worden van Lotto-Soudal als Van Aert daar heen transfereren (lijkt me gek als hij daar heen gaan vanwege de leiding daar)
17 juli 2018 19:41
Volgens Wuyts maakt hij dat op maandag 23/7 bekend, niet geheel toevallig een rustdag in de Tour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.