Eindwinnaar Roglic na secondenspel: “Ben echt ongelofelijk blij!”
foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2019 om 16:45

Eindwinnaar Roglic na secondenspel: “Ben echt ongelofelijk blij!”

Niet Adam Yates, maar Primož Roglič mag zich eindwinnaar noemen van de 54e editie van Tirreno-Adriatico. Het verschil tussen beide kemphanen bleek na zeven etappes slechts één seconde! “Ik ben echt ongelofelijk blij!”, zo liet de Sloveen weten na de razendspannende slottijdrit.

Roglič leek juist nét naast de eindzege te grijpen, aangezien Yates nog enkele seconden speling had onder de vod van de laatste kilometer. De kopman van Mitchelton-Scott kwam echter één tel tekort voor de blauwe drietand. “Ik weet niet precies waar ik het verschil heb gemaakt”, aldus de eindwinnaar in het flashinterview.

“Ik probeerde er gewoon vol voor te gaan. Ik ging ook heel erg diep tot de streep. Ik had voor de start wel vertrouwen, maar je hebt uiteindelijk alleen maar invloed op jezelf. Het was echt enorm close”, aldus Roglič, die dit seizoen een perfect rapport kan voorleggen.

Opnieuw succes in het rondewerk
De 29-jarige ronderenner won recent namelijk ook al de UAE Tour. Sinds zijn debuut voor de Nederlandse ploeg won Roglič liefst zes rittenkoersen. In zijn tweede jaar won hij al de Volta ao Algarve. Vorig seizoen beleefde hij zijn definitieve doorbraak met zeges in de Rondes- van Romandië, Slovenië én het Baskenland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.