Armstrong niet overtuigd van leiderskwaliteiten Cookson
vrijdag 12 juni 2015 om 12:04

Armstrong niet overtuigd van leiderskwaliteiten Cookson

Lance Armstrong heeft zijn twijfels geventileerd omtrent het functioneren van UCI-president Brian Cookson. Volgens de Amerikaan maakt Cookson zich druk om de verkeerde dingen en zou hij er goed aan doen om zich te richten op de misstanden in het wielrennen.

Armstrong sprak tegenover de Irish Times, als reactie op een uitlating van Cookson. Die noemde Armstrong ’totaal respectloos’, toen bleek dat de in onmin gevallen Texaan volgende maand een liefdadigheidsrit zal maken in Frankrijk. Het zogenaamde One Day Ahead-evenement is een initiatief van oud-voetballer Geoff Thomas en deze heeft Armstrong uitgenodigd om mee te doen, tot woede van Cookson.

Armstrong zelf had er wel het nodige over te zeggen. “Ik ben als die figuur in Harry Potter, waar niemand over mag spreken”, zei hij. “Voldemort? Alsof je z’n naam niet mag noemen. Ik ben degene waarvan iedereen graag doet alsof hij nooit geleefd heeft, maar dat gaat een keer ophouden. Het werkt niet en men is niet dom. We weten wat er is gebeurd. Ik heb m’n best gedaan om met iedereen in het reine te komen, meer kan ik niet doen.”

“Ik ken Brian Cookson niet en ik weet niet wat zijn visie is voor de sport”, vervolgde Armstrong. “Ik weet niet of hij er überhaupt eentje heeft. Maar wat ik wel weet, is dat hij wel wat belangrijkers heeft om zich over op te winden, dan een rit van Geoff en mijzelf in Frankrijk.”

“Jullie kunnen bepalen of hij het goed heeft gedaan, of hij hard genoeg is geweest voor Astana, of dat hij zijn beloftes is nagekomen. Genoeg mensen zullen vinden dat hij te soft is geweest, Cookson is niet goed in het neerhalen van mensen.”

RIDE Magazine
77 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2015 12:07
Rode Lantaarn niet overtuigd van grote bek Lance Armstrong.
12 juni 2015 12:12
Quote:
Ik heb m’n best gedaan om met iedereen in het reine te komen

iLLan niet overtuigd dat Lance Armstrong de waarheid spreekt
12 juni 2015 12:12
Blijft een smeerlap, die Armstrong
12 juni 2015 12:15
Je ziet het, Armstrong wil nog steeds leidend zijn, de regie hebben in elke situatie. Ik lees stukken tekst van iemand die kennelijk de overtuiging heeft dat hij nog wat te vinden heeft van zaken uit het wielrennen. Armstrongs mening is echt totaal niet relevant meer.
12 juni 2015 12:19
Maar in essentie heeft Armstrong wel gelijk. Cookson heeft wel belangrijkere dingen om zich druk te maken dan een liefdadigheidsritje van hem.
12 juni 2015 12:22
Ik vind dus dat hij in essentie totaal ongelijk heeft.

Er is geen plek meer voor Armstrong in het wielrennen, ook niet voor een benefiet-ritje oid. En als Armstrong dat niet begrijpt dan is er iets goed fout. Maar dat wisten we al, dat er iets goed fout zit bij Armstrong. De sport is namelijk gebaad bij het wegblijven van Armstrong uit de aandacht rondom de koers. Dat is echt de enige waarheid. En hijzelf beseft dat dus kennelijk niet. Het draait gewoon allang niet meer om Armstrong of in dit geval een benefietritje. Maar kennelijk snappen hij en sommige mensen niet waarom dat nu precies een slecht idee is.

1 woord: psychopaat.
12 juni 2015 12:22
De reden van het bezoek van Armstrong is niet de tour de France of welke wielerwedstrijd dan ook. Naar mijn mening heeft Armstrong hier wel een punt, Cookson heeft niets te maken met de liefdadigheidsrit.
12 juni 2015 12:22
Armstrong heeft niks gedaan wat andere toprenners van zijn generatie niet hebben gedaan. Ze moeten eens stoppen met die Armstrong Bash bij de UCI. Er is qua straf duidelijk met 2 maten gemeten. Armstrong is daar pissed over en doet alles om ze te irriteren. Ze doen alsof Armstrong de geestelijk vader en uitvinder is van alles wat met doping te maken heeft. Dat is hij niet want doping was al veel langer gemeengoed in de wielersport. Het tijdperk Armstrong is afgesloten en Cookson kan zich idd beter focussen op echt belangrijke dingen in de wielersport.
12 juni 2015 12:23
Lekbandje3 heeft een beetje moeite met zo'n grote mond van Armstrong. Kan die niet gwn uit het wielrennen weg blijven? Hij heeft nergens antwoord op gegeven waardoor dokters uit het peloton kan worden geweerd. De grootste lul die ik ken en nog een leugenaar ook
12 juni 2015 12:24
Al die mensen die hier Armstrong lopen te bashen: het is niet goed te praten wat die man heeft gedaan maar om die reden kun je zeggen dat een heleboel oud-renners niets meer te zoeken hebben in de sport. Een aantal van deze oud-renners worden daarentegen nu nog altijd gezien als helden.
12 juni 2015 12:25
Armstrong heeft wel een punt, waar bemoeit Cockson zich mee?? Los van het feit dat Lance een klootzak was, is het nu wel een keer klaar allemaal. Die heeft geen cent meer te makken en is voldoende door het stof gegaan mijn inziens. Er zijn nog voldoende pakhazen uit die tijd (90% van het peloton van destijds) die onterecht vrijuit zijn gegaan. Daarnaast heeft Cockson inderdaad geen ruggegraat getoond m.b.t. Astana, die ploeg moest gewoon geschorst worden, idem voor Katusha. RusVelo hangt ook van de dopinggevallen aan elkaar. Daarnaast is de eigenaar van Katusha & Rusvelo een goede vriend van Cockson die hem heeft geholpen op de huidige plek bij de UCI te komen (en die Rus is weer beste vrienden met de eigenaar van Astana). Zo gaan we lekker door met z'n allen. Ben blij dat iemand zijn bek opentrekt en ookal is dat Lance. Daarnaast heeft hij nog steeds 7 keer de Tour gewonnen en weet hij hoe het circus achter de schermen werkt.
12 juni 2015 12:28
Quote van MooieMario:
Armstrong heeft niks gedaan wat andere toprenners van zijn generatie niet hebben gedaan.

Quote van nobrakes:
het is niet goed te praten wat die man heeft gedaan maar om die reden kun je zeggen dat een heleboel oud-renners niets meer te zoeken hebben in de sport.

Quote van Doomsday:
Ik vind dat Armstrong buiten proportioneel zwaar is gestraft in verhouding tot andere gebruikers.

Quote van bartje:
de één voor het leven schorsen en de ander niet is met twee maten meten, punt.

Quote van Daan:
Zakarin heeft toch ook vroeger Doping gebruikt? Contador ook? Valverde ook? Boogerd ook?

Sorry man, maar dit is de grootste onzin die ik telkens weer op zie duiken. Bij elk bericht over deze vent. Alsjeblieft, lees het USADA-rapport(succes!) of neem van mij aan dat deze man de meeste schofterige dingen gedaan heeft.
Hij heeft mensen bedreigd, onder druk gezet om doping te gebruiken en, het meest belachelijke, hij heeft allerlei mensen gesproken om zijn tegenstanders zwart te maken. Hij heeft bazen opgebeld van mensen die een doodnormale job hebben om ze te laten ontslaan, etc.. En het ergste van alles, diegene die hij dat aan heeft gedaan spraken simpelweg de waarheid. Die man is zo'n weerzinwekkende maffiabaas, het enige goede wat hij nog kan doen voor de wielersport is zijn gezicht nooit meer laten zien en zeker niet de media op zoeken. Maar zoals anderen al aangeven: deze man is zo narcistisch, het is een psychopaat.

P.S. Dat bedreigen en andere dingen, was niet alleen binnen het team, maar bij allerlei mensen die iets wisten. Ook vrouwen/vrienden/vriendinnen van oudploeggenoten etc..
12 juni 2015 12:28
@mooiemario Armstrong is alleen gepakt omdat het een enorme lul is en een psychopaat. Tuurlijk iedereen heeft gebruikt maar wie heeft andere renners onder druk gezet? Ofwel om niks te zeggen ofwel om anadere renners aan te zetten tot doping gebruik. Armstrong is terecht gepakt en wat mij betreft hoeft niemand uit die tijd terug te komen in het peloton
12 juni 2015 12:32
@iLLan: je draaft een beetje door, idem voor @lekbandje3
12 juni 2015 12:35
@kk
Gelukkig snap jij het wel allemaal wat jij vindt. Niet Armstrong maar Cookson werpe hier de eerste steen. In Frankrijk werd hij uitgespuugd, kennelijk zijn ze hiervan teruggekomen. Cookson zie ik niet op de fiets stappen voor een goed doel, heeft er misschien nog nooit een gezien, zou zich beter bij de les houden.
12 juni 2015 12:35
Hoe oud ben jij Vinnie?
12 juni 2015 12:37
@vinnievidefietsen, ik ben heel benieuwd of je het USADA-rapport en alle bijbehorende getuigenverklaringen hebt gelezen. Ik wel en ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die na het gelezen te hebben die man nog wil zien in de wielersport. Maar als ik er naast zit: ik zou het graag horen als er iemand is die na het lezen van het rapport kan beargumenteren waarom LA nog iets te vertellen heeft.
12 juni 2015 12:38
Armstrong heeft hier gewoon gelijk, op het punt wat betreft Cookson dan. Of ie geprobeerd heeft met iedereen in het reine te komen interesseert mij niet, dat zal ie bij niet komen. Idem voor alle andere pakkers, en Armstrong een beetje daarin voorop samen met mannen als Ricco en Di Luca.

Dat Cookson zich in deze met de verkeerde dingen bezig houdt klopt 100%. Focus je liever op het schoon maken van de huidige sport, een slap ritje voor Armstrong voor het goede doel (toch?) heeft daar niets mee te maken.

Ik neem Cookson de hele zaak rond Astana enorm kwalijk, en met mij een hele hoop renners in het peloton. Dus wat dat betreft heeft Armstrong gelijk: focus je op je taak en alleen op je taak.

Wat je ook van Armstrong vindt (breek mij de bek niet open), het is volslagen idioot als ie niet meer op een fiets zou mogen stappen voor nota bene het goede doel!
12 juni 2015 12:43
Het is volgens mij toch wel simpel hoor LL.

Tegenstanders lezen dit bericht en denken: heb je die nare man weer, weg ermee.
Voorstanders lezen dit bericht en denken: laat die man toch fietsen.
Maar de allergrootste groep denkt: het zal nooit veranderen, junks op fietsen.

Armstrong kan de wielersport maar op één manier helpen en dat is wegblijven. Maar Armstrong is niet met de wielersport bezig maar met eigen agenda. Al zijn hele leven.
12 juni 2015 12:46
@ klootje kriekeljon:
Armstrong moet naar jouw mening wegblijven bij de sport. Waar laten we dan Eddy Merckx en Joop Zoetemelk? Wat mij betreft gelijke monniken, gelijke kappen.

Ik vind dat Armstrong buiten proportioneel zwaar is gestraft in verhouding tot andere gebruikers.

Edit: en zullen we de Giro ook maar boycotten voor de verheerlijking van het olifantje?
12 juni 2015 12:51
"Cookson is niet goed in het neerhalen van mensen”

Mocht Cookson daarbij ondersteuning nodig hebben, dan ken ik wel iemand in Texas die in het verleden bewezen heeft erg goed te zijn in het neerhalen van mensen.
12 juni 2015 12:54
@KK: ik ben 3 jaar oud en jij?
12 juni 2015 12:57
Quote van Doomsday:
Wat mij betreft gelijke monniken, gelijke kappen
Precies, helemaal mee eens, en dan dus ook ongelijke monniken, ongelijke kappen.

Quote van Doomsday:
en zullen we de Giro ook maar boycotten voor de verheerlijking van het olifantje?

Vind de verheerlijking van het olifantje wel erg ongepast, ja.
12 juni 2015 12:58
Natuurlijk mag Armstrong van mij rijden voor een goed doel. Maar het gaat Armstrong volgens mij niet zozeer om dat doel, maar gewoon om te kunnen provoceren en zichzelf te bewijzen. De denkwijze van Armstrong lijkt niet geleden te hebben onder zijn 'val'.
Wel een leuke vergelijking met Voldemort; daar waren 7 boeken nodig om hem uiteindelijk te verslaan :)
12 juni 2015 13:03
Cookson heeft alle reden om kwaad te zijn. Armstrong rijdt voor "Le Tour 2015-One day Ahead"
voor de officiële Tour uit! Die stichting gebruikt de Tour (en de UCI) voor media-aandacht..
Het staat dus niet los van de Tour en een WT-koers.

Armstrong zou een toontje lager mogen zingen. Met zijn liegen, bedriegen en bedreigen heeft hij vele mensen benadeeld en besodemieterd. Daarmee won hij (itt andere dopingzondaars) 7x de Tour. Dan wordt je m.i. terecht harder gestraft..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.