Bahrain Merida met meerdere troeven naar de Amstel Gold Race

donderdag 18 april 2019 om 18:12
Bahrain Merida met meerdere troeven naar de Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

De selecties voor de Amstel Gold Race blijven maar binnendruppelen. Nu heeft ook Bahrain Merida de zeven namen gepresenteerd die het moeten doen in Zuid-Limburg. De WorldTour-formatie rekent onder meer op Dylan Teuns en Sonny Colbrelli.

Bahrain Merida bereidt zich voor op meerdere scenario’s. Mocht het een sprint worden, dan kan de ploeg Colbrelli en Ivan García uitspelen. Colbrelli eindigde in 2016 als vierde in de Amstel Gold Race. Zijn ploeggenoot García maakte een goede indruk in de voorbije kasseiklassiekers, al ontbreekt het de Spanjaard aan resultaten.

Bahrain Merida is ook niet kansloos bij een zware wedstrijd, aangezien de ploeg verder rekent op Teuns en Matej Mohorič. De Belg maakt jaarlijks een doel van de klimklassiekers. Kan Teuns eindelijk schitteren in de Amstel Gold Race? Mohorič zal met vertrouwen aan de start staan, aangezien hij recent nog zijn contract verlengde.

Overige renners 
De selectie wordt aangevuld met Grega Bole, Damiano Caruso en Jan Tratnik. “We hebben een hele sterke formatie”, aldus ploegleider Rik Verbrugghe. “Colbrelli en García kunnen gokken op een sprint, terwijl Teuns, Mohorič en Caruso het verschil kunnen maken na een zware koers.”

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-si Grega Bole
flag-it Damiano Caruso
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Ivan García
flag-si Matej Mohorič
flag-be Dylan Teuns
flag-si Jan Tratnik

Overige selecties flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es Movistar
flag-de BORA-hanshgrohe
flag-nl Jumbo-Visma
flag-pl CCC
flag-au Mitchelton-Scott
flag-kz Astana

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone