Beslissing Tourstart Marcel Kittel aanstaande
foto: ASO
maandag 22 juni 2015 om 08:53

Beslissing Tourstart Marcel Kittel aanstaande

Het hoge woord zit eraan te komen bij Giant-Alpecin. Deze week hoort sprinter Marcel Kittel of hij mee mag naar de Tour de France. De generale repetitie van de Ster ZLM Toer maakt het nemen van een besluit niet eenvoudiger voor de ploegleiding van Giant-Alpecin.

In de Nederlandse rittenkoers kon de Duitser de twijfels over zijn conditie niet wegnemen. Het plan was meedoen in de sprints, in de praktijk zat hij bij alle drie de kansen niet in de eerste groep.

Een beslissing over de Tour voor Kittel valt waarschijnlijk donderdag na overleg met het team. Aanvankelijk zou dit direct na afloop van de Ster ZLM Toer gedaan worden, maar dat is nu opgeschort naar later deze week. Als Kittel over twee weken mag starten in Utrecht heeft hij nog één koers ter voorbereiding: het Duits kampioenschap, aanstaande zondag.

[poll id=”57″]

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2015 08:56
Tsja.. Hij voegt niets toe aan een eventuele tourselectie in de vorm waarin hij nu steekt. Dan is het dus de vraag of enerzijds de grote publicitaire waarde die hij ongetwijfeld meebrengt het opweegt tegen sportieve prestaties..
22 juni 2015 08:56
Het zou mij echt verbazen als hij meegaat naar de Tour.
Alleen een Duitse titel zou daar nog verandering in kunnen brengen.
Maar zelfs dan weet ik niet of het verstandig is.....
22 juni 2015 09:02
Ik zou zeggen vol voor Degenkolb en de groene trui! Kittel kan beter eerst nog op kracht komen.
22 juni 2015 09:10
Het lijkt mij dat eraf worden gereden in de Ster ZLM Tour de kans niet vergroot dat je in de Tour in het peloton eindigt. Er zal hard gekoerst worden in de eerste week over lang niet vlakke wegen. Kittel als knecht voor Degenkolb zal wellicht ook een stap te ver blijken, en een extra knecht ivm mogelijk geel Dumoulin zou welkom zijn,
22 juni 2015 09:13
Thuis blijven, echt herstellen en volgend jaar terug naar de top.
22 juni 2015 09:14
Laat hem lekker thuis, met Degenkolb en Dumoulin heb je 2 toppers die etappes en truien kunnen winnen. Kittel is niet in vorm en kansloos in de sprints. Misschien dat de Duitse sponsor druk uitoefent, want negatieve publiciteit is ook publiciteit, maar anders zie ik geen reden dat we Kittel op 4 juli in Utrecht zien
22 juni 2015 09:19
@redactie:
Quote:
De generale repetitie van de Ster ZLM Toer maakt het nemen van een besluit niet eenvoudiger voor de ploegleiding van Giant-Alpecin.

niet mee eens. het maakt de beslissing juist wel eenvoudiger. niet meenemen.
22 juni 2015 09:23
Kittel gewoon meenemen voor die ene kans op Neeltje Jans. Dumoulin heeft geen knecht nodig voor zijn tijdrit. Degenkolb is sterk op aankomsten waar zijn trein er al af ligt. Barguil lijkt geen top-10 kandidaat dit jaar. Dus Kittel + Degenkolb + Barguil + Dumoulin + 1 klimknecht + 4 vlakke knechten.
22 juni 2015 09:29
Eens met Orakel.. meenemen die gozer. Al is het maar voor de laatste etappe.
22 juni 2015 09:37
Eens met achtpuntzes, zijn optreden in de Ster ZLM Toer heeft de beslissing juist makkelijker gemaakt. Als hij daar niet mee kan komen, lijkt de Tour me helemaal een hopeloos verhaal.
22 juni 2015 09:47
@Fietsie - 22 juni 2015 om 09:29

Hij komt nooit, maar dan ook nooit door drie weken tour heen om de laatste etappe te rijden.. daar durf ik wel een leuk bedrag op te zetten ;-)
22 juni 2015 09:50
De vraag is natuurlijk hoe Kittel zelf er tegenaan kijkt. Wil hij persé mee, dan zou ik hem meenemen. Al is het maar dat je je beste renners in een ploeg als Giant liever te vriend / gemotiveerd houdt (en daarmee de kans vergroot, dat ze bij de ploeg blijven).
Uiteindelijk is Giant in principe van 2 renners afhankelijk (Degenkolb en Kittel).
Als Kittel weer op niveau is, is het gewoon 1 van de beste zo niet de beste sprinter van het peloton.
Op basis van zijn presteren nu, heeft hij natuurlijk geen toegevoegde waarde in de tourploeg. Hij overleeft waarschijnlijk de eerste week niet eens.
22 juni 2015 09:54
Gaat hem niet worden. Hij is gewoon nog niet op het niveau waar hij op hoort. Volgend jaar weer een kans toch?!
Off: is er nou vandaag serieus geen wedstrijd van niveau? Afkicken zeg...
22 juni 2015 09:54
Focus op de vuelta.
22 juni 2015 09:56
Kittel thuislaten lijkt me hier ook het beste. Al is het maar om zichzelf te beschermen. Met Degenkolb, Dumoulin en Barguil kansen genoeg op een ritzege en dus publiciteit. Kittel 3 weken in het donkerrood laten rijden om dan toch niet goed te kunnen spurten zal hem fysiek en mentaal weinig bijbrengen. Trainen en mentaal op punt stellen, hier en daar een B-koers rijden/winnen. Voor de komende Vuelta zien we dan wel (evt eerste week). Eens een seizoen waar niets lukt mag wel eens voor een renner.
22 juni 2015 09:58
Zo'n topper laat je niet thuis, al was het maar als bliksemafleider.
22 juni 2015 10:21
Kittel was zelf gisteren op zijn Facebook pagina behoorlijk positief gestemd over de Tour. Ik denk ook 'gewoon' dat hij meegaat. In de rit naar La Gilleppe heeft hij toch aardige dingen laten zien door lang mee te gaan.

"Auf einem guten Weg in Richtung Tour de France
Angesichts der Widrigkeiten in der ersten Saisonhälfte bin ich fast ein bisschen stolz, wie ich die Rundfahrt hinter mich bringen konnte. Leider ist kein Ergebnis heraus gesprungen. Aber Ziel war es vor allem, mich bestmöglich zu belasten. Das ist mir gelungen. Und auf einer der vier Etappen lief es auch schon sehr gut. Dass ich mich nach den fehlenden Trainings- und Rennkilometern durch meinen krankheitsbedingten Ausfall im Frühjahr nach den Etappen noch nicht so schnell erholen kann, war zu erwarten. Mir fehlt noch die Rennhärte und die Beine waren vor allem am ersten Tag ziemlich schwer. Genau so ist es normal, dass nach einem Höhentrainingslager die Form einfach von Tag zu Tag schwankt. Das kenne ich auch aus den vergangenen Jahren. Aber insgesamt denke ich, dass die Rundfahrt jetzt gut nachwirkt. Mein Körper ist wieder im Rennmodus und ich bin motiviert und guter Dinge mit Blick auf die Tour de France"
22 juni 2015 10:35
Curvers heeft zich positief uitgesproken. Kittel meenemen en kilometers laten maken. Ook op 90% kan hij winnen.

Kunnen de berichten wellicht wat aangevuld worden of uitgebreider? Het zijn nu korte stukjes, terwijl de helft (wat je ergens anders leest) ontbreekt.
22 juni 2015 10:41
Vorig jaar stapte hij af bij het Duits kampioenschap maar ik denk dat hij er wel bij zal zijn en na de eerste week af zal stappen. Zijn proloog in de ZLM Tour was ook gewoon goed.

Degenkolb heeft in Zwitserland nou niet echt laten zien wat zou moeten.
22 juni 2015 10:58
De tour is geen wedstrijd om kilometers te laten maken. In die wedstrijd moet je er staan. Hij gaat nooit 3 weken koers overleven en de 1e week is ook al zwaar zat. Ballast in je team op dit moment, beter alle pijlen op Dumoulin en Degenkolb en daar het team op inrichten.
22 juni 2015 11:09
@orakel
En wat als we daar een stevige waaieretappe krijgen? Hoe overleeft ie dat met deze vorm?
22 juni 2015 11:11
Tuurlijk gaat Kittel mee naar de tour, of hij nu wil of niet. Hij is het ultieme uithangbord van z'n sponsor en zeker nu de Duitse TV weer live de tour gaat verslaan is het uit publicitair oogpunt waanzin om hem thuis te laten. Of hij nou als een natte krant rondfietst of 4 etappes wint, dat maakt in dit geval niets uit.
22 juni 2015 11:14
tot de eerste bergen zijn er misschien 4 ritten waar je een massaspurt kunt verwachten. komen er 2 waaieretappes dan blijven er maar twee over. gezien zijn vormpeil op dit moment en zijn normale klimcapaciteiten is het met het eerste bergje wel bekeken. ik zou hem dus lekker thuishouden.
22 juni 2015 11:30
Ze laten hem beter thuis om volledig terug op zijn plooi te komen maar ik denk en vrees dat ze hem wel meenemen voor de publiciteit. Het maakt niets uit of hij wint of niet, fris geföhnd en gekapt brengt hij wel genoeg op voor de sponsor.
22 juni 2015 11:58
Hij zal wel mee moeten, maar zie hem geen potten breken. In dit sprintersveld gaat hij echt niet winnen als hij niet 100% fit is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.