BMC-kopmannen met verschillend programma naar Tour
Foto: Sirotti
maandag 30 mei 2016 om 16:21

BMC-kopmannen met verschillend programma naar Tour

Richie Porte en Tejay van Garderen zijn dit seizoen de kopmannen van BMC in de Tour de France, maar in de voorbereiding daarop zullen ze niet samen koersen. Porte start in het Critérium du Dauphiné, terwijl Van Garderen kiest voor de Ronde van Zwitserland. Dat meldt de ploeg.

Porte kijkt vooruit naar de Franse rittenkoers, nadat hij de Ronde van Romandië vanwege ziekte moest verlaten. “Ik heb sindsdien erg goed kunnen trainen, dus ik ben klaar om mezelf te testen in het Critérium du Dauphiné”, stelt de Australiër. “Het is altijd een pittige wedstrijd en wetende dat het mijn laatste gaat worden voor de Tour de France, wil ik graag laten zien wat ik kan.”

Van Garderen hoopt zichzelf eveneens te tonen. “Met BMC als onze sponsor, is het altijd motiverend om in Zwitserland te koersen. We willen Andy Rihs trots maken.” Van Garderen wordt in Zwitserland vergezeld door Phillipe Gilbert, terwijl Greg Van Avermaet kiest voor de Dauphiné.

Selectie BMC voor het Critérium du Dauphiné (5-12 juni)
flag-us Brent Bookwalter
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Damiano Caruso
flag-au Rohan Dennis
flag-be Ben Hermans
flag-fr Amaël Moinard
flag-au Richie Porte
flag-be Greg Van Avermaet

Selectie BMC voor de Ronde van Zwitserland (11-19 juni)
flag-co Darwin Atapuma
flag-ch Silvan Dillier
flag-be Philippe Gilbert
flag-es Samuel Sánchez
flag-ch Michael Schär
flag-be Dylan Teuns
flag-us Tejay van Garderen
flag-ch Danilo Wyss

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2016 11:41
Ik denk niet dat er echt veel sprake zal zijn dat de een voor de ander moet werken in de Tour. Ik denk dat zowel Tejay als Porte gewoon zijn wagonnetje zal aanhangen en zo lang mogelijk zal proberen aanklampen.
Tejay was vorig jaar aardig bezig totdat hij ineens een dag na de tweede rustdag (a la Landa afgelopen Giro) niet meer vooruit te branden was en afstapte. Ik voorzie een Belkin/TLJ-scenario, waarbij er gegokt wordt op meerdere paarden en er gekeken werd wie er tijdens de Tour het beste in vorm was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.