Bouhanni aan het feest in vierde rit Catalonië
foto: Sirotti (archief)
donderdag 23 maart 2017 om 17:14

Bouhanni aan het feest in vierde rit Catalonië

Nacer Bouhanni heeft de ingekorte vierde etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Franse sprinter klopte Davide Cimolai (FDJ) en Daryl Impey (Orica-Scott) in de straten van Igualada. Tejay van Garderen behoudt de leiderstrui.

Keizer zit mee
De etappe werd ingekort met zestig kilometer, omdat op de hoogte van de startplek nog sneeuw viel aan het begin van de middag. De eerste zestig kilometer werden daardoor per bus afgelegd. Na het startschot kregen vijf renners de ruimte, met daarbij Martijn Keizer van LottoNL-Jumbo. José Goncalves (Katusha-Alpecin), Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA) en Juan Felipe Osorio (Manzana Postobón) vergezelden Keizer. Het vijftal pakte meer dan drie minuten voorsprong.

De sprintersploegen FDJ, Cofidis, Dimension Data en Lotto Soudal namen het heft in handen en haalden de vluchters op 22 kilometer van de meet in. Even daarvoor was er enige opschudding ontstaan in het peloton. Ilnur Zakarin leek het grootste slachtoffer van een valpartij, maar de Russische klassementsrenner van Katusha-Alpecin kon verder.

Favorieten roeren zich
Op de laatste beklimming van de dag, de Tugo del Puig van tweede categorie, trok Astana ten aanval met Dario Cataldo en Jakob Fuglsang. Het duo werd al snel weer ingerekend door Orica-Scott, dat een stevig tempo hanteerde. Romain Bardet en Daniel Martin sprongen net onder de top weg, waarna de favorieten moesten reageren.

Revanche voor de eerste dag
In de afdaling volgde een hergroepering, maar daar had Marc Soler geen zin in. De Movistar-renner zag kopman Alejandro Valverde even later de aansluiting maken. Ook David Gaudu en Chris Froome sprongen mee, maar het peloton liet niet begaan en haalde de vier onder de boog van de vijf kilometer terug. In de technische finale nam FDJ de kop in dienst van sprintkopman Cimolai, maar de Italiaan kon het niet afmaken; Bouhanni ging met de ritzege lopen.

Robert Gesink zakte weg in het klassement. De klimmer van LottoNL-Jumbo stond op de achttiende plek in de algemene rangschikking, maar kwam op grote achterstand over de finish. De beste Nederlander in dat klassement blijft Bauke Mollema op plaats negen.

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2017 18:38
Geef mij maar Mollema, 10 keer betere mentaliteit dan Gesink.
Hoe kan je nu lachend over de finish komen, met deze achterstand.
23 maart 2017 18:51
Inderdaad zeg @pol

waardeloze mentaliteit dat je ondanks hartoperatie en pin in je been terug komt in het peloton met een 6e plek in de tour en een etappe in de vuelta.

echt waardeloos
23 maart 2017 18:57
Lachwekkend al die reacties over gesink. Als hij 10e wordt in t klassement moet hij voor ritten gaan. Als hij laat lopen om voor ritten te gaan, heeft hij geen mentaliteit. Dat mensen zulke dingen durven te roepen, gezien alles wat hij mee heeft gemaakt is echt ongelovelijk. Zou voor mij al voldoende zijn om zulke mensen te bannen. Denk is na voordat je vanuit je luie stoel iets typt.
23 maart 2017 19:02
Niet verwacht dat Bouhanni deze etappe zou kunnen winnen. Klimmetje toch niet selectief genoeg en het viel ook niet stil in de afdaling. Froome is zich al weer aan het testen. Leuk om Gaudu mee te zien doen. Bij TLJ hebben ze andere doelen en Gesink is daar waarschijnlijk / hopelijk al mee bezig. Even morgen afwachten om de beerput open te trekken.
Maar een schot voor de boeg wil ik wel vast geven... ik zie 10x liever een Contador en een Valverde koersen dan een Gesink, die gaan er tenminste altijd voor als ze aan de start van een koers staan.
23 maart 2017 19:05
Ik ben benieuwd of er nog acties gaan ondernomen worden ten opzichte van van Garderen en het afdoen van zijn helm. Zie Twitter.
23 maart 2017 19:07
Het meest schokkende van al deze reacties vind ik nog dat dat wielerflits onderzoekje liet zien dat de gemiddelde leeftijd hier vrij hoog ligt, of zijn dit toevallig alle pubers?
23 maart 2017 19:12
Strava van Gesink: focus op breakaways. Daar is het antwoord!
23 maart 2017 19:19
Wild van mollema dat ie hier top 10 rijdt ook. Toch een teken van scherpte, morgen zullen we het echt allemaal weten!
23 maart 2017 19:21
@ robotour, dat is makkelijk gezegd. Dat zijn zon beetje de 2 beste renners vd laatste 10 jaar. Ik gok dat als gesink hetzelfde talent had, dat hij niet anders zou doen. Gesink probeert t maximale uit zn carriere te halen, net als valverde en contador.
23 maart 2017 19:29
Zijn gemiddelde hartslag was 98 bpm, op klimmetjes amper boven de 120 bpm. Hij heeft zich dus maximaal gespaard vandaag.
23 maart 2017 19:33
Bougainville aan het feest. Stompzinnige uitdrukking en ook nog eens geen goed Nederlands. Nooit meer de uitdrukking aan het feest gebruiken dus.
23 maart 2017 19:37
Iedere renner heeft wel eens last van sterke verzuring in de benen. Dat is vervelend, maar een dag later meestal wel weer over. Wat dat betreft zijn renners heel wat beter af dan sommige wielervolgers op dit forum die kampen met sterke verzuring in het hoofd getuige de inhoud van hun bijdrages op dit forum. Deze vorm van verzuring is namelijk meestal niet met nachtje slapen weer over, maar neigt eerder naar een chronisch probleem. We kunnen ze alleen helpen door een beetje lief voor ze te zijn.
23 maart 2017 20:02
Misschien moet WF is een databank aanleggen van de opmerkingen per volger, want sommigen vliegen hier wel vaak van links naar rechts of van boven naar onder. De ene dag is alles goed en de volgende dag breekt men diezelfde persoon weer af tot op de grond. Ik heb ook het liefst dat elke keer iemand van TLJ zou winnen, maar weet dat dat niet echt realistisch is. Het kunnen niet allemaal Sagan of Froome zijn.
23 maart 2017 20:14
Gemiddelde hartslag van onder de 100 is niet wat je verwacht van een "gemiddeld" werknemer, ook niet in een wat minder belangrijke koers.
Een gemiddelde werkgever zou best eens zijn stem mogen verheffen, Robert kan veel beter ipv te passagieren. Sagan, Froome of Contador, ze staan er altijd.
23 maart 2017 20:26
Ik neem aan dat Tejay van Garderen morgen niet meer van start gaat omdat hij reglementair gediskwalificeerd zou moeten worden.
23 maart 2017 20:28
@schipperaar,
En wat nu als dit in onderling overleg door de werkgever gevraagd is aan de werknemer, zodat deze werknemer de dag erna meer energie heeft en ruimte heeft in het klassement om te proberen een hoop publiciteit te genereren?
23 maart 2017 20:32
als hij zijn helm af had, dan mag hij idd eruit geknikkerd worden wat mij betreft. regels zijn regels, froome moet nu ook vinden dan CImolai en TJ eruit vliegen na zijn support.
23 maart 2017 20:39
@tinkerbel

link?
23 maart 2017 20:39
@sdh
Tja als je als werkgever een onbelangrijke uitschieter die wordt geduld door de ak rijders belangrijker vindt houdt alles op natuurlijk
Maar het draait natuurlijk niet om meer energie sparen maar om een degelijke achterstand op te lopen als kopman.
Mensen willen strijd en Contador en Sagan krijgen de mensen op de banken, dag in, dag uit.
23 maart 2017 20:48
@schipperaar

Ik red het op bijna al mijn werkdagen om de hartslag onder de 100 te houden, maar ja dat is dan ook op kantoor. Op de fiets een hartslag onder de 100 is inderdaad wel wat zeldzamer voor mij. Natuurlijk kan Robert beter, maar je kunt als TLJ met deze renners ook wat gokken. Ze stonden met 3 man bij de eerste 20, maar met dit deelnemersveld en de verschillen uit de TTT is het zeer onwaarschijnlijk dat een van die 3 deze ronde gaat winnen. Het lijkt erop dat Gesink zijn klassement op offert voor meer kansen op een ritzege. Als dat zou lukken, dan maakt het niet zo veel meer uit als ze maar 2 man bij de eerste twintig hebben. Lukt het niet, dan is het pech maar houden ze toch nog 2 renners die goede kans op de top 15 maken. Op basis van de reactie van Gesink op zijn website maak ik op dat hij nu voor een ritzege wil gaan. We gaan het zien of het lukt.
23 maart 2017 20:49
@mus van de maasstad,
https://twitter.com/jjrojillas/status/844962944882495488
"Kleine" overtreding, hij haalt een petje onder zijn helm vandaan. Maar je kunt wel vallen en bij movistar was de overtreding ook minimaal.
23 maart 2017 20:50
Ja, wanneer je niet net zo geweldig bent als Contador en Sagan houdt alles op natuurlijk..
23 maart 2017 20:56
@ajw
Bij hard werken is de kans op een overwinning iets groter, zoals Oomen elke dag zijn ballen eraf reed en dit jaar hopelijk veel progressie gaat boeken wat bij Robert op deze luxe manier van koersen achterwege lijkt te blijven.
Zachte dokters...
23 maart 2017 21:05
@Leegloper
Inderdaad, dan zouden ze nu consequent moeten zijn, 5 minuten straftijd.
Och, het is een aanfluiting, ze doen maar wat.
23 maart 2017 21:30
@schipperaar

met hard werken is kans op succes in veel gevallen inderdaad groter. Maar jij zult ook begrijpen dat de achterstand van Gesink in het AK gisteren al zo groot was dat hij in dit deelnemersveld dat echt niet meer goed gaat maken op die wereldtoppers, hoe hard hij ook zou werken. Misschien dat hij dan nog ergens rond de 12e plek zou kunnen komen met hard werken. Dan snap ik wel dat hij het klassement laat lopen en gokt op een ritzege met een ontsnapping. Je spreekt over de progressie die Oomen maakt door hard werken. Dat vind ik wel een ander geval. Oomen is een jonge renner die nog moet kijken hoe ver hij zich kan ontwikkelen. Gesink is 30, dus die gaat echt niet veel progressie meer maken. Voor hem is het zijn momenten zoeken en pieken naar bepaalde wedstrijden. Hij zal nooit een Valverde type worden die er overal staat. Ik denk dat hij zich bewust is van zijn beperkingen, en zich moet richten op momenten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.