Bouhanni sprint naar etappezege in Tour de Picardie
Foto: Sirotti (archief)
vrijdag 13 mei 2016 om 17:16

Bouhanni sprint naar etappezege in Tour de Picardie

Nacer Bouhanni heeft de openingsetappe in de Tour de Picardie gewonnen. De Fransman van Cofidis was de snelste in een massasprint. Hij versloeg Jens Debusschere (Lotto Soudal) en Sondre Holst Enger (IAM Cycling) in de straten van Formerie.

Zes vluchters
De vlucht van de dag bestond vandaag uit Lilian Calmejane (Direct Energie), Clément Chevrier (IAM Cycling), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Julien Loubet (Fortunéo-Vital Concept) en Julien Stassen (Wallonie-Bruxelles). Het zestal kreeg een maximale voorsprong van drie minuten, maar dat bleek onvoldoende. Dankzij achtervolgingswerk van FDJ werden ze al op zestig kilometer van het einde ingerekend.

Dat was net op tijd voor het peloton om mee te doen om de strijd der bonificatieseconden bij een tussensprint. Bouhanni won dat sprintje voor Debusschere en Christiphe Laporte (Cofidis).

Pech voor Van Goethem
Na de samensmelting ging Brian van Goethem (Roompot Oranje Peloton) in de aanval samen met Guillaume Thévenot (Direct Energie). Ruim tien kilometer later kreeg de onfortuinlijke Van Goethem een lekke band, waardoor hij weer terugviel in het peloton. Ook Thévenot werd snel weer ingerekend.

Daarna probeerde Gaëtan Bille tot twee keer toe weg te springen, maar hij werd steeds snel gegrepen door het peloton, dat afstevende op een massasprint. Daarin bleek Bouhanni de snelste.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2016 18:08
Sondre Holst Enger! Langzaam maar zeker, lekker anoniem, de neus aan het venster steken. Die komt er nog wel!
13 mei 2016 18:09
Barry Markus 6e! Die fietst ook nog jongens.
13 mei 2016 20:09
Anoniem? Die knul heeft zelfs Dumpert al gehaald.:D
13 mei 2016 21:33
Geniale dansmoves die Enger :)
14 mei 2016 09:52
Kalme jan blijft ook stug aankloppen. Volgend jaar ag2r?
14 mei 2016 09:59
Nee, Calmejane heeft een doorlopend contract. Ik denk ook niet dat hij er verstandig aan doet om naar Ag2r te gaan, hoeveel respect ik ook voor dat team heb. Maar nu kan hij lekker doen waar hij goed in is: vooral veel aanvallen in de Coupe de France wedstrijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.