Cancellara rijdt geen Eneco Tour, maakt rentree in Vuelta
woensdag 5 augustus 2015 om 09:17

Cancellara rijdt geen Eneco Tour, maakt rentree in Vuelta

Fabian Cancellara doet niet mee aan de Eneco Tour. De Zwitser is nog niet voldoende hersteld van zijn val in de Tour de France en kiest ervoor om over ruim twee weken in de Vuelta a España zijn rentree te maken in het peloton. Hij brak bij een zware val in de eerste Tourweek twee ruggenwervels.

Cancellara hervatte onlangs de training, maar voelt zich nog niet fit genoeg om maandag in Bolsward aan de start te staan. “Dat was aanvankelijk wel het plan, maar het is te vroeg”, zegt hij in een persverklaring. “Ik heb nog steeds wat pijn als ik op hoge intensiteit train. Ik heb weer zin om te koersen, maar mijn lichaam is er nog niet klaar voor.”

De renner van Trek Factory Racing zal nu zijn rentree maken in de Vuelta, mede met het oog op het WK. “Het wordt mijn zevende deelname aan de Vuelta. Het is een koers waar ik van hou: veel kilometers, een zware race, goede wegen en fans die van de sport houden. Ik wil op het WK op mijn best zijn. De eerste week zal best zwaar worden, maar ik heb competitie nodig.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2015 09:34
Mooi
5 augustus 2015 09:36
Een mooie concurrent voor Tom in de tijdrit. Van mij mag Cancellara wel wereldkampioen worden. Toch een geweldige renner om te zien.
5 augustus 2015 09:40
'fans die van de sport houden'

Is dit een sneer richting Frankrijk?
5 augustus 2015 09:44
Verstandig;) De Eneco Tour is toch hectischer met meer kans op valpartijen door o.a. allerlei obstakels op het parkoers. Om de tijdrit in de Vuelta te kunnen rijden, zal hij toch de eerste twee zware weken door moeten zien te komen.
5 augustus 2015 09:48
Denk inderdaad dat daar meer echte fans zijn dan die Fransen die denken dat wielrennen hun sport is.
5 augustus 2015 09:57
Een beetje zwakke opmerking van Cancellara dit. In de Pyreneeën zijn het vaak Spanjaarden (Basken) die als gekken langs het parcours staan. Verder heeft de Vuelta vaak hele dagen leeg parcours. Er zijn een aantal Fransen dat zich misdragen heeft ja, maar er zijn ook vele goede Fransen.
5 augustus 2015 10:18
@robotour
Tijdrijden zal hem de komende tijd een worst wezen. Hij wil de wereldtitel in de wegrit hebben.
5 augustus 2015 10:25
albertooo - 5 augustus 2015 om 10:18
Dat jaagt hij al een aantal jaren na, verwacht niet dat het dit jaar wel zal lukken....
5 augustus 2015 10:38
Hij start toch niet eens op het WK tegen de klok? Volgens mij alle ballen op de wegrit, dat was al het hele jaar speerpunt.
5 augustus 2015 10:41
Cancellara's opmerking over fans is geen sneer naar Frankrijk, maar gewoon een populair pr-praatje voor de Spaanse wedstrijd die hij gaat rijden. Waarom zou Cancellara een sneer naar de Fransen willen uitdelen, terwijl hij geen meter in Frankrijk gereden heeft afgelopen Tour?
5 augustus 2015 10:55
@albertoo,
Wat een domme opmerking. Hij wil heus wel die tijdrit in de vuelta winnen
5 augustus 2015 11:01
Jammer. Had hem graag in de Eneco Tour gezien. Al had hij niet voor een klassement kunnen gaan, het blijft een mooie naam op de startlijst.

Het wk blijft de grootste wens voor Cancellara, dit jaar ligt het parcours hem goed. Al komt hij altijd, op één of andere manier tekort. Vorig jaar verwacht je hem bij Van Avermaet, Gilbert, Valverde, Rodriguez en Breschel. Dat groepje achter Kwiatkowski. Maar iemand als Cancellara blijft altijd favoriet voor de wereldtitel.
5 augustus 2015 11:01
Cancellara en zin om te koersen? Dat leek er nou juist een beetje aan te ontbreken de laatste jaren.
5 augustus 2015 11:11
Volgens mij is 'veel kilometers' een sneer naar Grand Prix of Moscow; een koers die 'maar' 123 kilometer betreft en waarbij de renner voortdurend in rondjes moet rijden - om misselijk van te worden!
Vermoedelijk is 'een zware race' een sneer is naar de onlangs verreden Spektakel van Steenwijk; een race waar zijn ploeggenoot en 'concurrent voor de meeste Trek-overwinningen 2015' wel héél makkelijk een zege kon bijschrijven aan diens palmares.
En ik denk dat 'goede wegen' een sneer is naar GP Rouwmoer in Essen, waar zelfs hele stukken parkoers bestaan uit zand en modder.
5 augustus 2015 13:17
@Smuckinho

Ondanks dat je posting wel een goed verhaal-lekker kort ook gehalte heeft, vond ik hem toch best grappig. +1 ;)
5 augustus 2015 14:21
@Smuckinho Volgens mij bedoelt ie met : 'Het is een koers waar ik van hou: veel kilometers, een zware race, goede wegen en fans die van de sport houden' , gewoon: Het is een koers waar hij van houdt: veel kilometers, een zware race, goede wegen en fans die van de sport houden. :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.