Clement over Poels: “Allergrootste klassieker prestatie ooit van een Nederlander”
foto: Marcel Koch
woensdag 27 april 2016 om 09:25

Clement over Poels: “Allergrootste klassieker prestatie ooit van een Nederlander”

Stef Clement vindt de prestatie die Wout Poels zondag afleverde in Luik-Bastenaken-Luik van dermate hoog niveau, dat hij het betitelt als ‘de allergrootste klassieker prestatie ooit van een Nederlander in het wielrennen’. Dat vertelde de IAM Cycling-renner in WielerFlits Live, naar aanleiding van een uitspraak van Adrie van der Poel.

Voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik verwachtte Van der Poel niet dat dit jaar een Nederlander hem op zou volgen. De oud-prof wist in 1988 La Doyenne te winnen en was tot afgelopen weekend de laatste landgenoot die dat lukte. “De Nederlanders zijn wel vaste waardes, maar eindigen altijd tussen de vijfde en de tiende plaats. Sport is winnen en niet vijfde of tiende worden”, stelde de inmiddels 56-jarige Van der Poel.

‘Niet te vergelijken’
Clement vond de uitspraken van Van der Poel over de wielrenners van tegenwoordig ongenuanceerd, zo liet hij al in een bericht op Twitter weten. “Dat is heel tekenend voor die generatie renners. Je kunt het bijna niet meer met elkaar vergelijken”, licht de viervoudig Nederlands kampioen tijdrijden zijn uitspraak toe. “In het jaar dat Adrie van der Poel won, toen hadden we met een ander peloton, andere sport, andere snelheid en ander materiaal te maken. Het decor was helemaal anders. De samenstelling en de klasse van het peloton was helemaal anders.”

‘Niveau in het wielrennen is nog nooit zo hoog geweest’
“Ik denk echt dat we afgelopen zondag – verwacht of onverwacht – de allergrootste klassieker prestatie ooit van een Nederlander in het wielrennen hebben gezien”, zegt de Brabander. “Het niveau van het wielrennen is nog nooit zo hoog geweest, in de breedte sowieso. De mate waarin alle concurrenten aan elkaar gewaagd zijn, dat is nog nooit zo goed geweest als nu.”

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Clement, waarin hij zijn uitgesproken mening ook uit over oplossingen om ‘saaie’ koersen attractiever te maken. Daarnaast vertelt hij over zijn revalidatie van de dubbele sleutelbeenbreuk die hij opliep in de Amstel Gold Race, en zijn ambities voor later dit seizoen.

[poll id=”226″]

RIDE Magazine
79 Reacties
Sorteer op:
28 april 2016 09:31
@klootje,

En juist daarom heb je vakkundig commentaar nodig. En niet dat gelul van Ducrot en Dijkstra.

Ik vond trouwens die uitzending over de topcompetitie van Flavio Pasquino (staat ook in die twitterconversatie) wel echt leuk in beeld gebracht. Deed ie goed.

Nadeel is alleen dat het niet Live is.
28 april 2016 14:31
Goed en onderbouwd verhaal van Stef. Maar de allergrootste overwinning ooit gaat mij wat ver. Het is een hele grote en vooral prachtige overwinning, maar dat was de winst van Terpstra in Roubaix ook. De een is niet beter of groter dan de ander wat mij betreft.
28 april 2016 15:10
Beetje lange tenen bij Stef.
29 april 2016 14:36
Beetje sneue reactie van Stef... en zoals hij zelf al zegt het is (haast) niet met elkaar te vergelijken....dus doe dat dan ook niet!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.