Dylan Groenewegen: “Het was hectisch”
foto: Sirotti
zaterdag 2 juli 2016 om 17:29

Dylan Groenewegen: “Het was hectisch”

Dylan Groenewegen probeerde in de finale zich in de sprint te mengen. Dat lukte tot in de laatste kilometer, aangezien de Nederlandse kampioen daar achter een valpartij zat. Hij bleef wonderwel overeind, maar zijn kansen op een ereplaats waren verloren. Zelf spreekt hij na afloop van een hectische finale.

“Het was hectisch en ik ben blij dat ik overeind bleef”, reageert de sprinter van LottoNL-Jumbo voor de camera van de NOS. “Het was stuntwerk. Die renner van Katusha klapt tegen een toeschouwer.”

De voorbereiding op de sprint verliep niet van een leien dakje, erkent Groenewegen. “We kwamen iets te vroeg en hadden te weinig mannen. Ik kon niet meer opschuiven. Dat is jammer. Ik zat daarna nog wel oké, maar toen ze onderuit gingen was het wel klaar.”

Na enkele dagen van darmproblemen was de eerste etappe een hele belevenis voor de jonge sprinter. “Het gevoel was beter dan verwacht, maar het is heel hectisch. Het was wel een leuk dagje”, kijkt Groenewegen terug. De komende week volgen nog meer kansen. “Ik voel me goed en als alles goed gaat, kan ik meesprinten. Morgen niet, maar de dagen erop kan ik wel een keer meesprinten.”

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2016 17:32
Heel knap hoe hij overeind blijf met deze snelheid
2 juli 2016 17:36
Heel veel vertrouwen in die jongen. Goede kop, staat m ook goed dat rood-wit-blauw. En laat zich niet makkelijk wegdrukken. Komt goed met deze topper in wording.
2 juli 2016 17:37
Valt me toch niet tegen tot nu toe.
2 juli 2016 17:40
Toch wel fijn, als het verwachtingspatroon laag is. dan hoeft hij alleen maar overeind te blijven en dan zijn we al tevreden. Volgende sprintetappe sprint hij mee, zijn we weer blij. Hij zal vast een hoop bij leren deze dagen en hopelijk kan hij een keer op het podium eindigen.
2 juli 2016 17:41
Had het graag nog met roosen en vanmarcke erbij gezien!
2 juli 2016 17:42
Hij leek even in te houden en een plaatsje te zoeken in de trein Greipel, en terecht; zijn twee overgebleven lead-outs kwamen veel te snel op kop. Jammer dat hij nog wat meekreeg van die valpartij, al zat hij er m.i. meer naast dan achter.
2 juli 2016 17:54
Nou hij zat er volgens mij wel degelijk echter en volgens mij reed hij zelfs over die katusha renner (of zn fiets) heen!
2 juli 2016 18:01
Jammer dat 2 wagonnetjes, Roosen en Vanmarcke de NS planning volgden. Blijft wel mannetje met lef.
2 juli 2016 18:02
"Het was wel een leuk dagje", haha

Hij komt er wel!
2 juli 2016 18:02
Beetje gekke vragen van de NOS. Ze concludeerden dat ze te vroeg op kop kwamen en dat hij er daardoor later niet meer bij kon komen. Groenewegen legt uit dat er precies voor hem iemand onderuit gaat en dat hij net overeind kon blijven maar logischerwijs moest laten lopen. Voor die valpartij zat hij nog niet eens zo slecht geplaatst, maar het leek wel of ze bij de NOS die hele val niet gezien hadden?
2 juli 2016 18:02
Volgens mij tikt Morkov het achterwiel van Greipel (die in de remmen moest) aan en doet hij een zwieper met zijn achterwiel tegen de hekken waarop de fiets weg gecapituleerd wordt. Hopelijk niet te veel schade voor Boasson Hagen. Morgen ideale etappe voor hem.
2 juli 2016 18:05
Hij was wel op plek 5-10 gefinisht normaliter. Rustige gast.
2 juli 2016 18:05
@Naspa
Nog maar een keer kijken. Het was razend knap dat Groenewegen nog overeind wist te blijven.
2 juli 2016 18:05
Volgens mij was hij zelfs mede 'schuldig' aan de valpartij toen hij klem zat tussen de hekken en het achterwiel voor hem. Kan mij vergissen, maar zo leek het. Niet zo zeer schuldig, maar wel mede veroorzaker...
2 juli 2016 18:07
@abraham: zou kunnen, Dione vertelt het ook niet aan Kelderman in het interview. Kelderman moet dan iets zeggen over de sprint van Dylan waar hij niets van gezien heeft (doet ie nog netjes trouwens), maar het was wel heel raar dat hem niet verteld werd dat Dylan achter een val zat.
2 juli 2016 18:07
@Orakel
Kijk even op Twitter van Zonneveld. Daar staat een korte filmpje van de val. Groenewegen doet niets fout en zit er recht achter.
2 juli 2016 18:14
Toch maar weer even de concrete feiten: TLJ veel te vroeg op kop met twee man vóór Groenewegen. In de laatste kilometer zie je hoe hij in zijn uppie naar achter wordt gedrumd , nog vóór de valpartij. Misschien een top 10 zonder valpartij, maar hij werd van alle kanten voorbijgereden , nogmaals voordat er sprake was van die val. Hectisch ja, maar ja Dylan, dit is wel de Ronde van Frankrijk en niet de ZLM - Toer. maar hopen op betere tijden, maar na de beelden van vandaag vrees ik voor een etappezege . Of ben ik te pessimistisch en te reëel?
2 juli 2016 18:20
Waarom vrees je voor een etappezege? De kans dat hij hier gaat winnen is toch nooit groot geweest? Je hebt weinig te vrezen zo ik zeggen...
2 juli 2016 18:24
Sooike, je bent een realist, maar heel soms mag er ook een tikkie ' het glas is halfvol' in je commentaren gemixt worden. Groenewegen komt op dit niveau net kijken en deed het prima, hoe hij het in deze sprint had gedaan blijft koffiedik. De trein loopt idd nog niet lekker.
2 juli 2016 18:30
De val van Roosen was ook niet ideaal voor de trein natuurlijk.
Ik snap niet waarom Lotto-Jumbo er voor heeft gekozen om op kop te gaan zo'n 2 a 3 kilometer voor de streep.
2 juli 2016 18:36
Goede analyse van Sooike.

Al geloof ik wel dat hij een kans maakt als het een beetje mee zit. Dan heb je wel een hardere wedstrijd nodig en moet je niet met de ploeg achter bijv EQS aan blijven fietsen.
2 juli 2016 18:39
@culnamo
Ze nemen het initiatief, ik vind dat wel te prijzen. En dat is de laatste tijd behoorlijk succesvol geweest. Dus waarom nu niet ? Dat het opWT-niveau niet gelijk lukt, is logisch, maar daar worden ze grote jongens van.
2 juli 2016 18:42
Persoonlijk vond ik dat Groenwegen pakweg de laatste 15 km - in het spoor van de grote ploegen- best goed in positie werd gehouden. De val van Roosen kon niet worden opgevangen. Wat is gebeurd met Wagner ? De valpartij in de laatste kilometer deed de deur dicht....
2 juli 2016 18:49
Op de reactie van Sooike is niks af te dingen , gewoon waar wat de man schrijft .Groenewegen zat voor de val al in een volstrekt kansloze positie .
2 juli 2016 18:49
Juist de ltj trein deed hem naar adem happen, opportunistisch en fataal tegelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.