Dylan Groenewegen: “Het was hectisch”
foto: Sirotti
zaterdag 2 juli 2016 om 17:29

Dylan Groenewegen: “Het was hectisch”

Dylan Groenewegen probeerde in de finale zich in de sprint te mengen. Dat lukte tot in de laatste kilometer, aangezien de Nederlandse kampioen daar achter een valpartij zat. Hij bleef wonderwel overeind, maar zijn kansen op een ereplaats waren verloren. Zelf spreekt hij na afloop van een hectische finale.

“Het was hectisch en ik ben blij dat ik overeind bleef”, reageert de sprinter van LottoNL-Jumbo voor de camera van de NOS. “Het was stuntwerk. Die renner van Katusha klapt tegen een toeschouwer.”

De voorbereiding op de sprint verliep niet van een leien dakje, erkent Groenewegen. “We kwamen iets te vroeg en hadden te weinig mannen. Ik kon niet meer opschuiven. Dat is jammer. Ik zat daarna nog wel oké, maar toen ze onderuit gingen was het wel klaar.”

Na enkele dagen van darmproblemen was de eerste etappe een hele belevenis voor de jonge sprinter. “Het gevoel was beter dan verwacht, maar het is heel hectisch. Het was wel een leuk dagje”, kijkt Groenewegen terug. De komende week volgen nog meer kansen. “Ik voel me goed en als alles goed gaat, kan ik meesprinten. Morgen niet, maar de dagen erop kan ik wel een keer meesprinten.”

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2016 18:55
Als je 2km voor de finish op kop gaat met je treintje moet dat met een man of 5 en niet met 2 man. Ik heb er toch wel vertrouwen in dat het goedkomt. Het omschakelen van Lotto_Jumbo als AK-ploeg naar sprintersploeg is nog vers. Groenwegen is nog piepjong maar hij heeft echt zo'n killersmentaliteit als Blijlevens of Van Poppel (sr)
2 juli 2016 18:57
Als Maarten en Sep daar niet naar voren rijden rijdt Groenewegen alleen nog maar voor een top 10 plek (ze leken ingesloten te raken). Wagner geeft aan dat de trein ontspoorde doordat hij niet mee kon glippen met Maarten, Sep en Dylan.

Maar zonder LTJ bril zie je dat er niet 1 trein meer goed liep, waarschijnlijk omdat de top treintjes op dit dalende stuk nauwelijks in het voordeel zijn ten opzichte van de wat mindere treintjes. Iedereen rijdt 'als vanzelf' al op een enorme snelheid.
2 juli 2016 19:07
We gaan toch niet nu al mopperen op de jumbo trein? Volgens mij ging het best aardig met het plaatsen van Dylan. Laatste twee man inderdaad iets te vroeg op kop, maar uiteindelijk de sprinter in een aardig wieltje afgezet. Zonder die valpartij had ik het nog moeten zien. Groenewegen komt hier ook niet om vier zeges te pakken he... Die gast is nog maar veertien ofzo. Iedereen vindt het nu knap van Theuns (is het ook) maar voor het zelfde geld had Jumbo nu de witte trui. Ik heb er in ieder geval nog wel vertrouwen in.
2 juli 2016 19:34
Zonder die valpartij zat ie toch bijna in het wiel van Greipel? Hij werd iig goed voorim gehouden en misschien net iets te ver naar achter maar voor een 1e x in de tour prima trein denk ik.
2 juli 2016 19:51
net de laatste km op nos.nl terug gekeken...

Groenewegen is echt door het oog vd naald gekropen zeg... pffff. die man die valt raakt hem van opzij. dat hij overeind blijft is echt heel knap imo.

Jammer dat hij niet mee kon doen vandaag. Maar er komen nog genoeg kansen.

En zo superslecht zit hij ook niet geplaatst. Hij zit tijdens die val bij Holst Enger in t wiel die op zijn beurt naast Sagan rijd.
2 juli 2016 20:35
Ik snap dat nooit zo met die treintjes. Waarom moet je nou perse een eigen trein hebben?

Je kan toch gewoon altijd gewoon in het wiel van Kittel of Greipel gaan zitten?

Zit je toch ook in een toptrein? Veel beter kan je toch niet zitten?
2 juli 2016 20:39
Ik snap niet dat ze zo slecht kunnen timen bij tlj. Denken ze serieus dat ze met zijn tweeën het 2,5 km vol kunnen houden?
2 juli 2016 20:42
@zadel
Treintjes worden steeds agressiever, kom je niet altijd tussen. Sagan echter lukt het vaak wel door zijn stuurkunst waarschijnlijk dus hopen dat Dylan zich ook zonder trein ontwikkelt, je weet het maar nooit met al die stakingen.
2 juli 2016 21:14
Dylan is een goede wringer. En volgens mij best een goede stuurman. Zoals hij over die fiets wipt deed hij netjes.
2 juli 2016 23:32
Dylan heeft laten zien dat hij de guts heeft in een sprint. Als ik hem was zou ik het TLJ treintje gebruiken om hem tot het einde uit de wind te houden om daarna bij mannen als Kittel Greipel of Cavendish in het wiel te plakken. Ik hoop dat ik het mis heb maar moet nog zien of ze bij TLJ echt een sprinttrein op gang kunnen zetten.
3 juli 2016 00:11
"Ik snap dat nooit zo met die treintjes. Waarom moet je nou perse een eigen trein hebben?"

Het heeft pas zin om bij Greipel in het wiel te zitten, als Greipel een trein heeft.
Daarnaast kan je maximaal tweede worden als de trein hun sprinter perfect afzet. De afstand tot de finish zal dan te kort zijn om nog in te halen. Om zonder trein te winnen ben je afhankelijk van het falen van andere treintjes.
3 juli 2016 00:18
Groenewegen heeft goed gereden
De trein van TLJ was slecht getimed.
Groenewegen heeft nu al meer uitstraling als kopman dan Gesink of Kelderman ooit zullen hebben.
3 juli 2016 00:33
@JJ Wat een gelul over uitstraling. Het gaat om de resultaten.
3 juli 2016 01:35
Ik vond de beurt van Vanmarcke slecht. Hij ging als laatste. Volgens de commentator zat Wynants daarvoor en die trok heel hard aan, waardoor TLJ te vroeg op kop kwam. Vervolgens raakte Dylan even het wiel van Sep kwijt, en Sep stopte gelijk met fietsen. Toen zakte Dylan ver terug en kwam hij achter die val te zittem.

Ik neem ze niets kwalijk. Eerste dagje tour, en eerste tour überhaupt voor een aantal mannen. Komt wel goed. Hopen dat we morgen Wilco zien, hij gaf aan dat hij wel degelijk wat wilde proberen
3 juli 2016 01:41
Welkom in de Tour Dylan :D

Beetje pijnlijk hoe LTJ al bij 2km te gaan de kop nam met 2 man, vervolgens komt Groenewegen te vroeg in de wind en moet hij zich laten zakken om dan in een ander treintje aan te haken, dat is dus niet hoe je je sprinter afzet. Lotto-Soudal en Etixx doen dit al zo lang en zijn er zo goed in dat je niet moet denken als LTJ dat je ze er wel ever op doet. Hou die jongen goed van voren achter de treinen van Etixx en L-S, zorg er voor dat hij in de laatste K een goede positie heeft zodat hij mee kan sprinten. Kijk naar Theuns die wordt zo meegezogen naar de 5e plaats met als bonus een wit truitje, die had maar zo voor Dylan kunnen zijn.
3 juli 2016 04:57
Wat een rare reacties. TLJ doet het hier volgens mij gewoon goed, wachten ze nog 500 meter langer en Groenewegen kan dan gewoon anoniem 75ste worden. Ze moesten wel, want zoals al gezegd werd door de ploeg zelf, ze anders ingesloten raakten. Deze jongen komt er wel, gewoon vertrouwen houden. Deze man rijdt deze tour nog wel op het podium!
3 juli 2016 08:19
@hangalos

Alleen komt Dylan niet voor een 5e plaats maar voor een overwinning.
Ach, er gingen wat dingen mis. Wagner en Martens waren de Wynants, v Marcke en Groenewegen kwijt. Vervolgens begrijpt v Marcke niet wat Groenewegen wil. En dan wil Groenewegen in de Katusha trein gaan zitten. Maar die was op zijn beurt Kristof kwijt waardoor die stopten met rijden en Groenewegen in het gedrang kwam. En dan was er nog die val...

Gaat 1 vd bovengenoemde dingen wel goed dan sprint hij wel mee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.