woensdag 17 april 2024 om 18:34

Fem van Empel verbaast zichzelf in Waalse Pijl: “Dit is heel bijzonder”

Video Fem van Empel reed vandaag voor de eerste keer in haar carrière de Waalse Pijl. Naast een achtste plaats, hield ze een ‘supergoed’ gevoel over aan haar debuut. Dat zei de renster van Visma | Lease a Bike na afloop tegen WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb de hele koers goed van voren mee kunnen rijden”, aldus Van Empel. “Ik heb de puntjes eruit proberen te pakken die ik in de Amstel Gold Race nog niet al te best beheerste. Op het einde zat ik misschien een beetje te ver om met de besten mee te gaan, maar ik ben niet met spijt over de finish gekomen.”

Van Empel kwam als achtste over de streep, op 24 seconden van winnares Kasia Niewiadoma. Een top-tien bij haar debuut. “Dit is heel bijzonder. Ik heb mezelf wel een beetje verbaasd, dus ik ben wel trots. Dit smaakt zeker naar meer, maar nu doe ik even een weekje niet veel. Dan gaan we kijken hoe we het programma verder in gaan vullen.”

Heeft Van Empel al een idee wat het volgende doel kan zijn? “Misschien ergens in een grote ronde een mooie etappe uitkiezen, maar wat ik zei: het is even met het team overleggen welk pad we gaan bewandelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.